Áčko doma přetlačilo Torpédo

V prvním domácím zápase letošního ročníku na českobudějovickou palubovku zavítali hráči Torpéda Havířov.
Od prvních minut byli aktivnější Štíři, kteří se ihned usadili na hostující polovině, bohužel žádná z mnoha šancí neskončila gólem. Naopak zafungovalo „nedáš – dostaneš“ a Havířovští otevřeli skóre. Ve 14. minutě vyrovnal po hezké kombinaci Drobiš. Vyrovnaný stav netrval ani minutu a hostující hráči vrátili vedení na svoji stranu, které v 18. minutě ve vlastním oslabení dokázali navýšit na 1:3. Naštěstí pro Štíry se do konce první periody stihl prosadit Procházka. A to hned dvakrát, kdy druhý gól rozvlnil síťku v čase 19:59!
Ve druhé třetině jsme opět viděli několik spálených šancí na obou stranách hřiště. Gólu se diváci dočkali ve 28. minutě, kdy využil rychlého brejku Králík, kterého napodobil o minutu později Procházka. Krátce po polovině hry přišlo po chybě v obraně snížení hostí na 5:4. Ve zbytku druhé třetiny dostali Štíři dvě početní výhody, ani jedna však neskončila brankou.
Ve 44. minutě přidal další gól Procházka a o minutu později Králík. Štíři drželi pohodlný náskok do 52. minuty, kdy Torpédo snížilo na 7:5. Procházka si však na sobotní zápas přinesl střeleckou fazónu a v 54. minutě přidal svůj pátý gól v zápase! Hosté sice o dvě minuty později snížili, ale bylo ta poslední branka, kterou jim Štíři dovolili.

Sestřih zápasu i rozhovory s nejlepšími hráči a trenéry obou týmu naleznete na našem YT kanále : https://www.youtube.com/user/FBCSTIRITV/videos


Po dvou kolech mají Štíři plný počet bodů. Dobrý vstup do sezóny budou chtít potvrdit tuto sobotu na půdě pražského Startu.

*foto: Milan Ploc