Kdo jsme

FBC Štíři: 24 let florbalu v Budějovicích

Jsme nejúspěšnější florbalový klub v Jihočeském kraji. FBC Štíři České Budějovice byl založen v roce 2000 jako první ve městě. A-tým mužů se v posledních deseti sezonách umístil na nejvyšší příčce mezi kluby z jihu Čech, momentálně hraje 1.ligu. Rovněž je dvojnásobným mistrem 2. ligy – divize III (2010 a 2014).  V celostátních soutěžích nastupují i týmy juniorů a dorostenců. V mužské kategorii má klub plnou věkovou strukturu od nejmenších přípravek až po muže. Všechny mládežnické týmy hrají regionální soutěže.

Do naší „rodiny“ patří také tým vozíčkářů, jeden z nejlepších v celé Evropě. Pravidelně obsazují přední příčky na  turnaji Malmö Open ve Švedsku a v extralize! 
Jedním z velkých úkolů týmu vozíčkářů a evozíčkářů je samozřejmě přivedení handicapovaných ke sportu a také jejich zapojení mezi zdravé sportovce.

O mládež se starají licencovaní trenéři, kteří své odborné vzdělání získali na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy či byli vyškoleni Českým florbalem (ČF). Pro naše nejmladší členy a zároveň pro žáky partnerských základní škol a klubů z okolí pořádáme pravidelně také vlastní turnaje pod názvem Otevřená florbalová liga (OFL).

V současnosti má náš klub přes 500 aktivních členů.

Naši hráči se pravidelně probojovávají do krajských výběrů mládeže a jsou oporami svého týmu. Několikrát už byli vyhlášeni do all-stars týmu turnaje či si odnesli domů cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Rovněž naši trenéři se podílí na vedení krajských výběrů Jihočeského kraje. Naším klubem již prošli i hráči, kteří se později prosadili i v extralize či zahraničí. Pro naši mládež pořádáme letní soustředění, Sportovní týdny, dny a spoustu neflorbalových akcí. Pravidelně se účastníme největších florbalových turnajů na světě – Prague Games a Czech Open.

Po sezoně 2014/2015 jsme spojili síly s dalším velkým florbalovým klubem v Českých Budějovicích (FBC United ČB) a společně pod hlavičkou jednoho silného klubu budujeme velký a silný klub s cílem postoupit do nejvyšších soutěží, vytvořit pro hráče co nejlepší podmínky a kvalitně pracovat s mládeží.