Áčko doma vybojovalo tři body

V neděli podvečer viděli diváci ve Sportovní hale boj dvou trápících se týmů. Nakonec bylo veseleji v kabině Štírů.
Od prvních minut byla znát důležitost utkání pro oba celky. Aktivněji do utkání vstoupili hosté a několik skvělými zákroky se musel blýsknout Macek. V osmé minutě dostali domácí početní výhodu, kterou nedokázali využít. V 16. minutě byl i Macek krátký a Torpédo šlo do vedení, které ale trvalo pouze minutu a dvacet vteřin. Z krásné akce se prosadil Drobiš. V 19.minutě hry ho napodobil spoluhráč z lajny Králík, který krásně umístěnou střelou poslal domácí do vedení.
Do druhé třetiny vstoupili domácí výborně. Hned ve 4. minutě navýšil vedení Drobiš a v polovině hry se opět nenechal zahanbit Králík, který využil přesilovou hru. Poté se dvěma góly blýskl i Matějček a Štíři vedli 6:1. Ve 38. minutě Macek inkasoval podruhé. Pětigólový náskok ale rychle svému týmu vrátil Froněk. Do konce třetiny hosté přece dokázali snížit a do šaten se šlo za stavu 7:3.
Ve třetí minutě závěrečné periody dostali Štíři další možnost na navýšení náskoku v podobě přesilové hry. To se bohužel nepovedlo a po pár minutách naopak Torpédo snížilo na 7:5. V 53. minutě přišlo další vyloučení na straně Havířova, během početní výhody fauloval Kyrián a diváci sledovali hru 4na4. Hosté čekali na uplynutí jejich trestu a mohli sehrát přesilovou hru. Šest vteřin před uplynutím trestu Kyriána putoval na trestnou i Králík. Hosté zkoušeli vykřesat naději při hře 6na3. Domácí naštěstí krátké trojnásobné i následné klasické oslabení přežili bez újmy. Dvě minuty před sirénou opět vyloučení v řadách Torpéda, i když na hřišti to vypadalo spíše na početní výhodu pro hosty, tak skóre zůstalo nezměněno a tři body zůstali doma!

Na našem YT kanále ZDE