Áčko po víkendovém dvojzápase slaví poloviční úspěch

Těžký víkend mají za sebou hráči našeho A-týmu. V pátek sehráli zápas na palubovce lídra soutěže Black Angeles. Domácí hráči předváděli kvalitní výkon a po zásluze brali všechny body. V neděli se Štíři ukázali i před domácím publikem. Do českobudějovické haly přijel další nováček v 1.lize – Náchod. V zápase jasně dominovali Štíři a díky vítězství přečkají reprezentační přestávku na sedmé pozici.

Black Angles -FBC Štíři ČB – 7:3 (3:1, 1:1, 3:1)

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří v 8. minutě vedli již 3:0. Štíři i nadále byli bezzubí, až ve 14.minutě se k míčku dostal Malý a svoji typickou střelou snížil. Ve zbytku třetiny se Štírům povedlo domácí držet na uzdě a nedovolili jim navýšit vedení.
Do druhé třetiny vstoupili Jihočeši jako vyměněný a diktovali tempo zápasu. Bohužel žádnou ze šancí Štíři nevyužili. V 32. minutě měl toho Hejplík už dost a když zachytil rozehrávku domácích skvěle prošel domácí obranou a nekompromisně trefil zařízení. Štíři se hnali za vyrovnáním, jenže síťka se rozvlnila na druhé straně. Hostující obrana si neporadila s vysokým pasem a domácí trestali. Po druhé třetině se šlo do šaten za stavu 4:2.
Třetí třetina začala nevyužitými šancemi na obou stranách, několikrát cinkla i kovová konstrukce. Ve 47. minutě se míček dostal ke Králíkovi a ten nekompromisním beckhendem poslal míček o břevno do brány. Ihned po buly se k míčku dostali domácí a Strouhalovi se míček odrazil od nohy přímo k tyčce Kulhanovi svatyně. Na přelomu 51. a 52. minuty skórovali domácí hráči hned dvakrát a odskočili do vedení 7:3, Štíři se už na nic nezmohli a tímto výsledkem skončil zápas.

Komentář trenéra hostí Lukáše Malého: „Do zápasu jsme vstoupili špatně. Soupeř byl lepší. Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali, ale vyhořeli jsme na proměňování šancí. Soupeř pak ty své proměnil a zaslouženě vyhrál. Děkuji za zápas.“

 


FBC Štíři ČB – Florbal Primátor Náchod 8:4 (2:2, 4:0, 2:2)

Do zápasu vstoupili domácí velmi aktivně a ve 3.minutě vyslal Brožek střelu, která skončila na tyčce a odrazila se k Malému, který svoji typickou střelou otevřel skóre zápasu. V 6. minutě hry rychle využili svoji početní výhodu a vyrovnali na 1:1. Štíři zůstali i nadále aktivnější, ale byli to hostí, kteří přidali druhý gól. Minutu před první sirénou našel Hanák skvělou přihrávkou Havelku a ten se nemýlil.
Domácí byli i nadále aktivnější a ve 3.minutě poslal Štíry do vedení Froněk. Ve 29.minutě se Froněk znovu prosadil a Štíři odskočili do vedení 4:2. Krátce poté přidal pátou branku za záda hostující brankáře Jan Staněk. Štíři v poklidu bránili vedení a Náchod k ničemu nepouštěli. Po skvělé kombinaci se prosadil opět Jan Staněk a do šaten se šlo za stavu 6:2.
Třetí třetinu Štíři lehce polevili a hostující celek toho využil a snížil na 6:3. Krátce po inkasované  brance putoval na trestnou lavici Štěpka, hostí tuto výhodu opět využili. Ve 49.minutě hráli i domácí přesilovou hru, kterou i přes několik šancí nedokázali využít. Těsně po návratu pátého hráče Jan Staněk zkompletoval hattrick. Hostující celek sehrál v 55. minutě zápasu další přesilovou hru, tentokrát bez úspěchu. Definitivní tečku za zápasem udělal Hanák, který přidal osmý gól.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „V zápase jsme byli lepší, od druhé třetiny jsme to vyjádřili i gólově. Soupeř nás přehrál jen v přesilových hrách,kde vstřelil většinu svých gólů. Teď odpočinem a připravíme se na další část sezóny.“


Štíry teď z důvodu konání MS v Praze čeká reprezentační přestávka, po které se představí 15.12. na palubovce šestého celku 1.ligy Karlových Varů.

2018-11-25 FBC Štíři A /1LM 15K Florbal Primátor Náchod