Áčko pokřtilo nové dresy výhrou nad Znojmem

Do prvního zápasu v novém roce vyběhli Štíři v nových šedivých dresech. Domácí zápas zvládli na výbornou a připsali si důležité tři body do tabulky.
Od prvních minut zápasu Štíři kontrolovali míček. Po několika spálených šancích v 7. minutě zápasu otevřel skóre Vlček. Domácí i nadále byli aktivnějším týmem, ve 12. minutě navýšil vedení skvělou střelou Měřička. V 15. minutě nejdříve Hanák nevyužil svého samostatného úniku, ale následně vše odčinil třetím gólem Štírů.
Začátek druhé periody vypadal podobně. Ve 27. minutě zvýšil na 4:0 Vlček. Přesně v polovině zápasu se po hezké kombinaci prosadil Drobiš. Exsuperligové Znojmo, ale začalo postupně vystrkovat růžky a jejich aktivita byla odměněna gólem.
Ve 2. druhé minutě třetí části snížili hosté na 2:5. Diváci viděli několik nevyužitých příležitostí na obou polovinách. Ve 48. minutě přidal šestý gól Jihočechů Měřička, na kterého navázal v 56. minutě Drobiš. Tři minuty před koncem zkorigovali hosté na 7:3. Znojemský gólman zůstal na střídačce, jeho spoluhráči power play rychle využili a diváci se báli o ztrátu vedení. Štíři však dobře bránili svůj náskok. Hostím se přeci jenom povedlo Macka prostřelit, ale na tabuli už svítil čas 59:45 a nic víc Štíři soupeři nedovolili.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „V zápase jsme byli od začátku lepším týmem, dostali jsme se do vedení a zápas jsme zaslouženě vyhráli, konec jsme si trochu zkomplikovali, ale jsme rádi za tři body.“