Áčko těsně prohrálo v Opavě

V rámci utkání druhého kola play-up o přímý postup do 1. ligy se v neděli vydali florbalisté FBC Štíři České Budějovice do Opavy, kde je čekalo první utkání série hrané na dva vítězné zápasy. Nadějné vedení 4:1, které si vypracovali na začátku třetí části, se jim však nepovedlo udržet a nakonec prohráli 5:6. Finále 2. ligy se pokusí otočit již tento víkend na domácím hřišti ve sportovní hale v Českých Budějovicích. V sobotu 5. dubna začíná zápas ve 20.30 hodin, a když Jihočeši zvítězí, rozhodující utkání se odehraje v neděli 6. dubna od 12.30 hodin opět ve sportovní hale. Vítěz finále postupuje přímo do 1. ligy, poražený dostane ještě šanci v baráži.

SK P.E.M.A. Opava – FBC Štíři České Budějovice 6:5 (0:0, 1:1, 5:4)

Souboj týmů, které se dosud neutkali, jelikož každý hraje jinou divizi druhé ligy a dělí je 400 kilometrů, začal tlakem Jihočechů. Hosté soupeře v první desetiminutovce přehráli. V té druhé však v tlaku polevili a i Slezané se začali dostávat do šancí. I přesto první třetina skončila bez branek.

V podobném duchu se nesla i druhá dvacetiminutovka. Jenže v 26. minutě byl vyloučen Štír Měřička a domácí příležitost využili – 1:0. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny si však Měřička v brejku pohrál s domácím gólmanem a bylo srovnáno.

Do třetí periody vstoupili Štíři ve velkém stylu. Během prvních šesti minut se trefil kanonýr Malý, nejproduktivnější hráč Štírů v play-up Havelka a mladíček Melíšek. Vše nasvědčovalo k vítězství Jihočechů. Jenže brzy přišlo zbytečné oplácení od Měřičky a domácí opět přesilovku využili. Branka Opavany nabudila a skóre během osmi minut otočili až na 6:4. Tři minuty před koncem sáhli Štíři ke hře bez brankáře, ale snížení se dočkali až 23 sekund před sirénou. Víc už nestihli.

„Za stavu 4:1 jsme zápas měli dovézt do vítězného konce, jenže soupeře dostal na koně gól po velmi sporném vyloučení Měřičky. Nicméně, i tak jsme vedli o dva góly a být trochu zkušenější, asi bychom neprohráli. Věřím, že se z toho poučíme a doma ještě sérii otočíme,“ uvedl trenér Štírů Jiří Kratochvíl

Branky a nahrávky: 28. Solný (Both), 48. Solný (Boželník), 49. Dzierža (Pavela), 52. Dzierža (Kučera), 56. Dzierža, 56. Dzierža (Kučera) – 39. Měřička, 41. Malý (Měřička), 44. Havelka, 46. Melíšek (Froněk), 60. Měřička. Rozhodčí: Svrček, Waliczko. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváků: 265.

Napsat komentář