Áčko v poháru suverénní a jde na Pelhřimov

Mužský A-tým už má za sebou pět zápasů v Poháru České pojišťovny. Poté, co ovládl skupinu 1. kola, vyřadil v další fázi i tým z Pacova. Nyní už ho čeká o poznání těžší soupeř a to prvoligový Spartak Pelhřimov. Utkání se odehraje v sobotu 12. září od 19:00 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

1. kolo

Štíři po pěti letech na vlastní žádost z důvodu přípravy na ligu nastoupili již do 1. kola Poháru České pojišťovny. První kolo se jako jediné hraje skupinovým způsobem a do další fáze soutěže postupuji nejlepší dva týmy. Štíři skupinu jasně vyhráli a postoupili tak z prvního místa. Nejprve porazili Jindřichův Hradec 4:3, poté Písek 7:4, v souboji o první místo i Tábor 3:0 a v posledním utkání i pražský Las Plantas 11:0.

2. kolo

Ve druhém kole Štíři cestovali do Pelhřimova, kde na ně čekal domácí tým z Pacova, který ve skupině A skončil na druhém místě. I v tomto utkání byli Štíři favoriti, což potvrzovali od začátku utkání, ve kterém nakonec zvítězili 6:1 (góly: Malý 2x, Hrdý 2x, Staněk a Hejplík). Štíři tak postoupili do třetího kola.

3. kolo

O poznání těžší soupeř čeká na Štíry ve třetím kole. Do Českých Budějovic (sobota 12. září, 19:00) zavítá prvoligový Spartak Pelhřimov a Jihočeši tak poprvé v soutěži nebudou favority. Ambicí hráčů je však postup do další fáze soutěže a možnost zápasu s dalším atraktivním soupeřem z vyšší soutěže. Štíři věří, že první domácí zápas sezony zvládnou a zvou diváky na atraktivní duel.

Napsat komentář