Áčko vstoupilo do sezóny vítězně

K prvnímu zápasu letošního ročníku 1.ligy vyrazili Štíři do Znojma.
Ze začátku opatrný zápas otevřel v přesilové hře tvrdou střelou Brožek. Domácí ale během dvou minut otočili zápas a ve 13. minutě přidali i třetí gól. Necelé tři minuty před první sirénou přišla další využita přesilovka Jihočechů.
Ve 22. minutě dostali početní výhodu i domácí, ale v oslabení skóroval Hanák. Domácí si vytvořili několik šancí. Macek však dál držel vyrovnaný stav. Po polovině zápasu dvakrát udeřili Štíři nejdříve se prosadil Matějček a o minutu později po dlouhém zaměřování Drobiš.
Třetí třetinu domácí drželi Štíry na jejich polovině, bohužel pro ně bez úspěchu. Naopak síťka se rozvlnila po Králíkově střele. Domácí v 52. minutě odvolali brankáře, jenže nemohli najít recept na skvělou obranu Štírů. V 55. minutě dvakrát skóroval Hanák a navýšil vedení na 8:3. V 57. minutě zkorigovali stav využitou přesilovou hrou domácí, ale definitivní tečku za zápasem udělal devátým gólem Procházka. Štíři si tak odvezli z horké znojemské půdy všechny body.

Rozšířený komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „V utkání jsme se dostali do rychlého vedení, o které jsme ale brzy přišli, protože jsme Znojmo pustili do dvou brejků. Po třetím inkasovaném gólu jsme začali hrát více zodpovědně do obrany, a to se nám vyplatilo. Josef Macek na 45 minut „zavřel“ branku, což nám dodalo klid do útoku, kde jsme postupně přidávali góly. Přestáli jsme i tlak domácích na začátku třetí třetiny a využili otevřené obrany k pojišťujícím gólům. Kluci zápas odmakali a vítězství si zasloužili.“

Sestřih zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=dsbR5V2jrkg

V dalším kole se Štíři představí před domácím publikem v sobotu od 18:00 proti Torpédu Havířov.

*foto: Nikol Vaculíková