Áčku první zápas nevyšel

Los první ligy poslal v úvodním kole Štíry na půdu Gullivers Brno. Jihočeši potvrdili, že Guliveři nepatří k jejich oblíbeným soupeřům a z Brna odjeli z prohrou 3:6.
Od prvních minut se zápas hrál ve vysokém tempu a o šance na obou stranách hřiště nebyla nouze. V 10. minutě se dostal do úniku Králík, míček se odrazil k Holému a ten otevřel skóre zápasu. Štírské vedení netrvalo dlouho. Ve 12. minutě domácí poprvé překonali Macka. Následující minuty přinesly další šance. Štíři sehráli i přesilovou hru, ale skóre se neměnilo.
Do druhé periody vstoupili lépe hosté, kteří překlopili vedení na jejich stranu. Jenže ani toto vedení nemělo dlouhého trvaní. Ve 25. minutě se krásnou střelu ze standartní situace prosadil Procházka. Následovala další početní převaha Štírů, opět bez úspěchu. Po minutě hry 5 na 5, Jihočeši špatně střídali a výhodu jednoho muže v poli dostali i domácí, kteří ji využili a dostali se do vedení. Štírům tentokrát na vyrovnání stačilo pouze 18 sekund. Znovu se trefil Procházka. V polovině zápasu přišla na řadu další přesilová hra Štírů, znovu bez využití. Ve 35. minutě Guliveři udeřili a dostali se do vedení 4:3. Dvě minuty před sirénou měli Štíři další početní výhodu. Domácí využili štírského přesilovkového trápení a po dlouhém lobu odskočili do vedení 5:3.
V šesté minutě závěrečné třetiny poslali rozhodčí dva domácí na trestnou lavici. Bohužel, ani z dvojnásobné přesilovky se Štíři neradovali. Tlak Jihočechů pokračoval, ale domácí skvěle bránili. Štírům se nedařilo najít recept na skórování. Dvě minuty před sirénou zkusili Štíři vykřesat naději při hře bez brankáře, jejich snažení ukončili gólem do odkryté sítě domácí.
Jihočechům se ani na počtvrté nepodařilo Gulivery porazit. Další šanci dostanou v posledním kole základní části.

Komentáře trenérů a nejlepších hráčů – ZDE