Dorostenci mají za sebou první turnaj

Dorostenci A odehráli v Milevsku úvodní turnaj.

První utkání s domácím Došwichem se hrálo hned od začátku ve vysokém tempu a slibovalo kvalitní podívanou. Po první třetině byl stav 2:1 ve prospěch Milevska. Ve druhé části ale Štíři tahali za kratší konec a soupeř odskočil do vedení 6:2. Utkání nakonec skončilo vítězstvím domácích v poměru 8:4, které bylo pro Štíry kruté, ale spravedlivé zároveň.

S PSKC Okříšky-MoBu to zpočátku vypadalo na jednoznačnou záležitost. Kluci tlačili, vypracovali si spoustu šancí. Brankou bohužel skončila jen jedna. Soupeř poté hru vyrovnal a bylo z toho florbalové drama až do konce. Deset minut před koncem utkání Okříšky srovnali na 3:3 a v této části byli lepším týmem. Na hřišti se poté ještě děli věci … Jistotu bodového zisku zařídil minutu před koncem Dan Kolín brankou z trestného střílení. Štíři tak brali vítězství 6:4.

Komentář trenéra Jakuba Junga: “Na prvním turnaji jsme střídali dobré momenty s těmi výrazně slabšími. Paradoxně si myslím, že s Milevskem jsme odehráli lepší utkání. Bohužel nám to tam, jak se říká, nepadalo. Čímž nechci snižovat výkon Došwichu, který byl výborný. Zápas s Okříšky moc florbalové krásy nepobral. Byl to nervózní duel. Za vítězství jsme ale rádi. Obě utkání nám ukázala, kde nás tlačí pomyslná bota.“