Dorostenci reprezentovali Jihočeský kraj

O víkendu 16. – 17. května se v Liberci konaly regionální výběry dorostenců. Do výběru regionu Vysočiny a Jihočeského kraje se dostalo celkem 5 štírských hráčů – Šimon Perek (kapitán výběru), Michal Matějček, Radek Hanák, David Caha a Robin Podlaha.

V sobotu byly na programu základní skupiny. Výběr našeho regionu se nejprve utkal s výběrem Slovenska a zvítězil 3:2, když se z hráčů Štírů gólově prosadili Perek (asistence Hanák) s Podlahou. Ve druhém zápase (prohra 1:6, na jediný gól asistoval Perek) na náš výběr čekal soupeř z regionu Plzně a Karlových Varů a ve třetím utkání favorizovaný výběr Prahy a Středočeského kraj (prohra 0:2).

Region Vysočiny a Jihočeského kraje tak postoupil ze třetího místa do čtvrtfinále, kde na něj čekal druhý tým skupiny A Pardubický a Královéhradecký kraj. Ve vyrovnaném utkání byl stav dlouho 0:0. Přibližně pět minut před koncem utkání vstřelil branku Perek, kterou rozhodčí bohužel chybně neuznal a nakonec byl v závěru šťastnější soupeř, který vyhrál 2:0.

Region Vysočiny a Jihočeského kraje tak musel bojovat o 5. místo. Výběru Plzeňského Karlovarského kraje oplatil porážku ze skupiny a zvítězil 7:3 (Perek 0+4, Hanák 1+0, Matějček 0+1). Páté místo na výběrech dorostenců je nejlepším umístěním Jihočeského kraje od zavedení Isoline cupu.

„Náš tým byl složen z hráčů z obou krajů, konkrétně z šesti týmů. Je těžké, při pouhých čtyřech trénincích, z toho jeden společný obou krajů, se lépe sehrát. Kdyby bylo více společných tréninků, možná bychom se zbytečných chyb a ztrát v rozehrávce vyvarovali. Ale to je jen kdyby… Každému kraji jsme byli důstojným soupeřem a uhráli jsme s některými velmi dobré výsledky. Škoda jen prohraných utkání ve skupině (Karlovarský a Plzeňský + Praha a Středočeský kraj) a následně prohry ve čtvrtfinále, kde jsme byli blízko postupu. Přišlo mi, že neuznaný gól, asi pět minut před koncem, nás rozhodil a my už se nedokázali vrátit ke hře, kterou jsme soupeře celý zápas trápili. Mrzí mě to, mohli jsme hrát o medaile! Nechci řešit naši technickou a fyzickou stránku, snad jen říci, ať na ní každý sám pracuje.“ poznamenal kapitán a nejproduktivnější hráč (1+5) výběru Šimon Perek.

Výběr Vysočiny a Jihočeského kraje vedl jako trenér Lukáš Malý (Štíři), který k turnaji řekl: „Turnaj opět ukázal, že ostatní regiony nám po technické, fyzické i taktické stránce utíkají a je třeba na nich rapidně zapracovat. Celkové páté místo je asi výsledkové maximum, které jsme mohli vybojovat.“

Napsat komentář