Dorostenci si zastříleli a mají 6 bodů

Dorostenci Štírů v neděli zajížděli k dalším utkáním do Sezimova Ústí. Zde se střetli s Náchodem, který před 14 dny porazili o dvě branky a nevyzpytatelnou Třebíčí.

Florbal Primátor Náchod – FBC Štíři České Budějovice  4:10 (1:2, 0:0, 2:8)

Začátek utkání byl velmi opatrný z obou stran. Tempo zápasu bylo průměrné a žádný z týmů příliš kvality neopředvedl. V 5. minutě se ujímá vedení Náchod po střele Pajkrta. Na to ještě v téže minutě reagují i Štíři. Za 20 sekund vyrovnává Blažek. Až v závěru třetiny se prosazuje druhá lajna Štírů. Po hezké kombinaci se ve 12. minutě prosazuje Šulista a Štíři jsou ve vedení.

Druhá třetina byla spíše taktická. Oba týmy se věnovali pečlivé obraně na úkor kvality v útoku. Štíři měli sice trochu více ze hry, ale šancí bylo jak šafránu. Brankáři kralovali a v této třetině nepadl jediný gól.

Do třetí třetiny Štíři vstupovali se stejnou taktikou. Pečlivě bránit a počkat si až Náchod bude muset otevřít hru, aby vyrovnal. V první minutě je vyloučen náchodský Donaj a Štírům se tak otevírá možnost odskočit o dvě branky. To se daří a ve druhé minutě se prosazuje dorážkou Pražák. Náchod tedy opravdu otevírá hru a začíná více riskovat. Z toho těží branku Šulista. Na tuto branku odpovídá náchodský Klimeš. Jenže Štíři si jdou tvrdě za svým a za další 2 minuty je stav 2:7 pro Štíry. Autory branek jsou Vacek, Blažek a Podlaha. V 8. minutě je vyloučen Vácha a Náchod zkouší vykřesat naději. Odvolává brankáře a hraje 6:4. Ani to však Náchodu nepomůže. Nejprve vystihne rozehrávku Náchoda Blažek a završí svůj první letošní „hattrick“. Poté rychle rozehraje aut Podlaha a přes celé hřiště trefuje odkrytou náchodskou klec. O vítězi je rozhodnutu. V 10. minutě je ještě vyloučen náchodský Říha a v přesilové hře střílí desátou branku Körner. Poté se zápas už jen dohrává. Náchodští střílí ještě dvě branky, ale Štírům radost z výhry rozhodně nekazí.

Komentář trenéra Novotného: „Taktické utkání, ve kterém jsme trpělivě čekali na chyby soupeře a poté je chladnokrevně trestali. Jsem rád, že se nám postupně rozehrává celý tým a nemusíme se spoléhat na jednoho či dva střelce.“

Branky a nahrávky: 5., 36. a  39. Blažek (Podlaha, Drobiš), 12. a 34. Šulista (na obě Pražák), 36. a 40. Podlaha, 32. Pražák (Vácha), 35. Vacek, 42. Körner (Vališ) – 42. a 45. Melda (Říha, Kocián) 5. Pajkrt (Přibyl), 34. Klimeš (Brejte) Vyloučení: 3:1 navíc Podlaha (Štíři) 10 min. Využití: 0:2. Rozhodčí: Draxler, Paletář.

Sestava Štírů: Novák (Vondrys) – Podlaha, Drobiš, Vácha, Dvořák, – Blažek, Vacek, Šefrna – Černý, Pražák, Šulista – Körner, Vališ, Sukdol – Chrt

FBC Štíři České Budějovice – Snipers Třebíč 12:0 (3:0, 2:0, 7:0)

Toto utkání bylo velmi nevyzpytatelné. Třebíč nastoupila jen se 6 hráči do pole. To pasovalo Štíry do jednoznačné role favorita, ale mezi těmito 6 statečnými byli 3 hráči, kteří mají opravdu vysokou kvalitu.

Začátek utkání se Štírům příliš nepovedl. Nefungovalo napadání a hráči Třebíče několikrát zahrozili z rychlého brejku. Kdy neměli problém přejít i přes tři Štíry najednou. Naštěstí brankář Vondrys měl svůj den a i za pomoci tyčí vždy odolal. Klid na hokejky Štírů přinesl až R. Podlaha. Třikrát ze střední vzdálenosti zkusil vystřelit. K překvapení všech jeho nebezpečné přízemní střely znamenaly vedení Štírů o tři branky.

Do druhé třetiny Štíři vstupovali s vědomím, že je třeba přestát první 2 minuty a poté už bude utkání relativně jednoduché. Skvělý nedělní výkon podtrhl Blažek, který hned 15 sekund od úvodní buly zvýšil na 4:0. To byla pro Třebíč rána ale stále byla velmi nepříjemná a hrozila samostatnými úniky. Vše však bravurně řešil brankář Vondrys za pomoci obránců. Ve 13. minutě se prosazuje Dvořák a Třebíč tuší, že body dnes budou brát Štíři.

Třetí třetina se už hrála jen z povinnosti a Štíři se snažili hezkými kombinacemi potěšit přítomné rodiče a diváky. V této třetině vstřelili celkem 7 branek a nepovolily Třebíči ani branku. Brankář Vondrys tak při své premiéře hned udržel čisté konto.

Komentář trenéra Novotného: „Po pěti minutách jsme mohli díky naší lenosti prohrávat 0:3. Pak se naštěstí hráči srovnali a projevila se šíře našeho týmu. Poslední třetina byl dobrý trénink herních kombinací.“

Branky a nahrávky: 3.,8 . a  11. Podlaha (Černý) , 38. a 45. Vácha (Drobiš, Chrt) 16. Blažek (Drobiš), 28. Dvořák (Vácha), 33. Šulista (Pražák), 34. Drobiš, 37. Körner (Vališ), 41. Černý (Šulista), 42. Sukdol (Körner) Vyloučení: 1:1  Využit í: 0:1. Rozhodčí: Draxler, Paletář.

Sestava Štírů: Novák (Vondrys) – Podlaha, Drobiš, Vácha, Dvořák, – Blažek, Vacek, Šefrna – Černý, Pražák, Šulista – Körner, Vališ, Sukdol – Chrt

Napsat komentář