Dorostenky měly 50% úspěšnost, gólmanka vychytala nulu

Pod vedením Ludvíka Šibřiny a Elišky Zimové vyrazily dorostenky na turnaj 6.kola 1.ligy dorostenek- sk.5 do Milevska, aby po dvou týdnech od posledního turnaje zapracovaly instrukce z tréninků do zápasového tempa. I přes pokračující marodku byla postavena silná sestava.

„Cílem celé sezóny je hrát kombinačně ofenzivní florbal a to se nám velice dařilo hlavně v prvním zápase, kdy jsme soupeřky nepustili do žádné velké šance,“ hodnotí trenér a dodává, že skoro 90% zápasu s Pískem bylo odehráno na soupeřově polovině.

FBC Štíři ČB vs. FBC Sokol Písek 4:0 

Ve druhém zápase se hráčky trápily střelecky. 3 tyčky, několikrát minutá odkrytá brána a hlavně perfektně chytající gólmanka- to vše neodvratně zapříčinilo prohru. „Florbalově jsme byli soupeři důstojným sokem, nehráli jsme odevzdaný florbal. Jednalo se o fyzicky i kombinačně maximální výkon, na který zatím máme. Na střelecké kondici pracujeme každý trénink, ale je to cesta zdlouhavá a velice náročná. Pevně věříme, že dokážeme do konce sezóny tuto cestu zkrátit natolik, že střelecky zvrátíme i takto herně vyrovnaná utkání. Jmenovitě si poděkování zaslouží gólmanka Verča Šedivá za velké nasazení, které na zápasech předvedla. Nutno podotknout, že minimálně 4 měsíce nechytala a tuto sezónu se soustředí hlavně na post útočného křídla,“ popisuje trenérské duo LŠ&EZ

Sklo Bohemia Světlá n/S vs. FBC Štíři ČB 5:0