Elévové brali v Písku stříbro

Ráno 4. 12. jsme vyrazili do Písku. Počasí nám moc nepřálo a po cestě jsme projížděli hustou mlhou a lehce namrznutou vozovkou. S elévským týmem modrých a zelených Štírů vyrazila trojice trenérů Placer, Zub a Šibřina. Na cestu se s námi vydali i někteří rodiče, kterým bychom chtěli poděkovat za podporu a účast.

Tým modrých

Pávek, Dědič, Řepa, Vašíček, Zítko, Oulehla, Kouba Jan a Jakub a Bartuška. Do brány se postavil Jan Kouba a i přesto, že to byl jeho první brankářský start v lize, podával parádní a vyrovnané výkony po celý turnaj. Jeho výlety z malého brankoviště mnohdy soupeře vykolejili natolik, že nebyl schopný ani vystřelit. Ovšem i když brankář makal na 100%, tak v poli naše nasazení znát nebylo. Prohrávali jsme zbytečně osobní souboje, skoro si nenahrávali a moc se nesoustředili na hru. Tyto problémy se projevily do celkového výsledku zápasů, kdy jsme ani jeden ze 4 zápasů nevyhráli. Po velkém zásahu do sestavy týmu se naše hra trochu zlepšila, ale na soupeře jsme nestačili. Z toho plyne, že nesmíme spát na vavřínech a ještě daleko víc zabrat na tréninku, protože máme co dohánět.

Tým zelených

Paderta, Nosek, Hajný, Cuřín, Eliášek, Čermák, Zub, Dudáček a Mašejda. Do brány se postavila stálice Jakub Čermák. V této sestavě se nám nevyvedl první a čtvrtý zápas, kdy jsme těsně prohráli oba s Milevskem. Ovšem se soupeři z Písku a Strakonic, jsme si spravili florbalovou chuť a porazili je v obou vzájemných zápasech. Zde padlo plno gólů po krásných akcích, kdy jsme soupeře dokázali „rozebrat“ do posledního hráče a skórovat do odkryté branky. Nesmíme zapomínat na brankářské výkony, kdy si dokázal Kuba zjednat respekt v brankovišti a znesnadňoval tak velice soupeřům šance na skórování. Celkově bych hodnotil výkon kladně, ale dělalo nám problém se prosadit v důležitých částech zápasů, kdy jsme netrefili mnohdy odkrytou bránu a pak zbytečně prohráli zápas.

Ludva Šibřina