Gothia cup: medaile byla blízko

Třetí hrací den Gothia cupu byly na programu zápasy play-off. Štírští junioři z kategorie B18 nepřestávali šokovat. V osmifinále si poradili s dalším ze slavných švédských klubů Jönköpingem a v klíčovém zápase o medaile, ve čtvrtfinále, narazili na další extrasilný tým Helsingborg. Po boji dospěl zápas až do nájezdů, které Budějovičáci nezvládli a jejich cesta turnajem skončila před branami semifinále. I přesto je umístění mezi osmi nejlepšími týmy turnaje považováno za velký úspěch Štírů, který navíc znásobuje fakt, že v této kategorii se Budějovičáci stali i nejlepším českým týmem na Gothia cupu. Dařilo se i hráčům kategorie B15.

B13

Nejmladší Štíři na turnaji svůj úvodní zápas play-off prohráli se švédským Skurups IBK vysoko 2:8, když se střelecky prosadili Würstl s Bláhou. Hráči se tak v průběhu celého dne věnovali povzbuzování svých starších spoluhráčů, kteří byli ještě ve hře.

B15

I B15 se dočkali vítězství na Gothia cupu a to hned v play-off. Nerodilo se však vůbec lehce. Prakticky celé utkání dotahovali náskok norského celku NOR 92. Nakonec zápas dospěl za stavu 5:5 až do nájezdů, když se za Jihočechy dvakrát trefil Cigánek a Valenta a jednu branku přidal Schreib. Právě Valenta v penaltovém rozstřelu vyrovnával na 1:1 a rozhodující gól trefil Šefrna. Brankář Eliáš prokázal v nájezdech zkušenosti z minulého ročníku Gothia cupu, kde právě Štíři na nájezdy vypadli, a nyní čtyři pokusy soupeře zlikvidoval. V osmifinále už Štíři na švédský celek Lindome IBK nestačili a prohráli 0:7.

B16

Stejně jako B13, tak i B16 svůj první zápas v play-off nezvládli a po prohře 0:4 se švédským týmem Club 30 IBK se s Gothia cupem rozloučili.

B18

Silný Jönköping čekal na Štíry hned v prvním kole play-off, ale Jihočeši prokázali, že se jim na turnaji daří a i čtvrtý zápas vyhráli. Tentokrát 2:1, když se trefil Lešek a Staněk. Čtvrtfinálové utkání s Helsingborgem začalo pro Štíři dobře, když po brankách Staňka a Tesky a vedli v polovině utkání 2:0. Soupeř ale proměněným nájezdem a střelou od mantinelu vyrovnal a musely rozhodnout nájezdy. Švédi první dva proměnili, další dva brankář Zeman zlikvidoval, ale za Štíři své pokusy zahodili všichni střelci (Melíšek, Staněk, Gellner, Blažek) a medailový sen se rozplynul.

Napsat komentář