Hodnocení sezóny z pohledu trenéra: Vít Strouhal

V prvnímu rozhovoru po neobvyklém ukončení sezóny jsme vyzpovídali trenéra nejmenších Štírů Víťu Strouhala.

Sezóna byla předčasně ukončena. Co to znamenalo pro přípravku?
Vzhledem k tomu, že v přípravce se nevede dlouhodobá tabulka, tak to znamenalo pro kluky „pouze“ zrušení dvou turnajů a samozřejmě ukončení tréninkového procesu.

Jak bys zhodnotil vaší sezónu?
Pokud bych se podíval jenom na naše výsledky, tak bych ji musel hodnotit velmi pozitivně. Na posledních 5-ti turnajích jsme ani jednou neprohráli. Statistika vypadá sice hezky, ale u této kategorie nerad hodnotím výsledky. Mrzí mě, že jsme nedokázali zapracovat lépe na výbušnosti a rychlosti. Hlavně jsem rád, že jsme si všechny turnaje užili spolu s ostatními trenéry a snad i s hráči na výbornou. Vzhledem k tomu, že v „naší“ soutěži nastupují i Štírky elévky, tak kluci měli vždy o motivaci postaráno.


Zmínil si zápasy proti Štírkám, ty vypadaly jak?
V letošní sezóně bylo znát, že většina holek s florbalem začaly a nebo byly věkem ještě minipřípravkyně, takže na kluky nestačily. Musím je ale pochválit, jak se všechny během sezóny zlepšily.


Navštívili jste i nějaký jiný neligový turnaj?
Ano, turnaje OFL, kde si mohou zápasové tempo vyzkoušet i začátečníci a s těmi pokročilými jsme navštívili i turnaj určený pro elévi.

Jaké máš plány na příští sezónu?
Mým hlavním cílem bude stejně jako letos, aby tréninky, zápasy a všechno co se točí kolem florbalu děti a trenérské kolegy bavilo. Co se týče pokročilé přípravky, tedy těch kteří nastupují v ligových zápasech doufám, že zlepšíme již zmiňovanou výbušnost. Většina kluků se posouvá do elévů a já se těším na „nové“ zápasové děti.

A poslední otázka, jak ty trávíš „koronavirové prázdniny“?
Rozhodli jsme se před virem ukrýt u rodičů. Pracujeme z domova, takže s přítelkyní jsme chvíli v Chyškách a pak v Želči. Tréninky mi samozřejmě chybí, takže chodíme běhat nebo posilovat. A hlavně si krátím čas hecováním se s bráchou. :D. Chtěl bych i ostatním vzkázat, aby se doma neflákali!