Jak si zatím vedou florbalisté Štírů?

Vážení příznivci našeho florbalového klubu, jsme si vědomi, že jsme vzhledem k přípravě našeho nového webu trošku zanedbávali informace o našich zápasech. V tomto článku chceme toto napravit a představit Vám, jak si vedou jednotlivé týmy FBC Štíři ČB.

A-tým mužů – 2. liga divize III

O výkonech našeho A-týmu pojednává podrobněji článek: Muži mají za sebou třetinu sezony. Ovšem o víkendu odehráli muži další dva zápasy – v Hradci Králové a Jaroměři. Oba dva prohráli. Nejdříve 5:8 a poté 2:5 a klesli z 5. na 8. místo. Na vině byla zejména špatná koncovka.

B-tým mužů – Jihočeská liga

Letošní mužská rezerva je velmi silná, jelikož v ní hrají starší hráči, kteří se před sezonou vzdali A-týmu – Petr Malzer, Petr Dědič, kapitán Tomáš Troják, Jiří Charvát či Martin Doškář. „Béčko“ má dosud odehráno jen šest zápasů s bilancí pěti výher a jedné porážky a drží se na druhé pozici, která zaručuje účast v nadstavbě o postup do 3. ligy. Ligu vedou Strakonice s plným počtem bodů, které také jako jediné dokázali dosud porazit naši rezervu ve velmi těsném souboji – 6:8.

C-tým mužů – Jihočeský přebor mužů divize A

Stejně jako „béčkaři“, tak i „céčkaři“ drží postupové naděje, když rovněž figurují na druhém místě s bilancí osmi výher a dvou porážek. Obě byly od vedoucího Frymburka a vždy 3:4.

Junioři – 2. liga juniorů divize III

Junioři zatím zůstávají za očekáváním, když z osmi zápasů vyhráli jen dva. Je to dáno především úzkostí kádru, zraněními a častými absencemi zkušených hráčů. Ovšem, když Štíři nastoupí v plné sestavě, tak ukazují, že florbal umí. Důkazem toho je i skutečnost, že na posledním dvojzápase dokázali přehrát i dosud neporažené Strakonice a odehrát velmi vyrovnaný zápas s Pardubicemi, které disponují řadou hráčů se zkušenostmi z extraligy mužů.

Dorostenci – 1. liga dorostenců divize III

Ve velmi výborném světle se ukazují dorostenci. Ti před uplynulým víkendem dokonce vedli svou divizi 1. ligy. Ovšem vzhledem k absenci několika hráčů základní sestavy jim zápasy se spolufavority ligy nevyšly a klesly na třetí místo se ztrátou dvou bodů na první Litomyšl. Paradoxní je, že naši dorostenci mají v lize nejvíce vstřelených branek i nejvíce obdržených (dokonce i více než poslední Žďár nad Sázavou jen s jedním bodem). Hezký je i pohled na tabulku kanadského bodování, kde první čtyři místa patří našim hráčům.

Starší žáci – Jihočeská liga starších žáků

Do nadcházející sezony Štíři přihlásili dvě družstva starších žáků – A a B. Přičemž cílem bylo vytvořit dva přibližně stejně kvalitní týmy a dle tohoto kritéria byli hráči rozděleni do týmů. Zároveň Štíři chtěli, aby hráči nastupující v dorostu hráli v jednom týmu.

starší žáci A

Áčko starších žáků zatím vede ligu. Na kontě má sedm výher a jednu těsnou porážku od Českého Krumlova (ten zatím všechny zápasy vyhrál, ale má o dva odehrané zápasy méně než naši hráči). „Áčkaři“ jsou velmi produktivní – v osmi zápasech už nastříleli 90 gólů.

starší žáci B

Béčko zatím figuruje na osmém místě tabulky se čtyřmi body. Po těžkém losu na začátku soutěže se tým pomalu zvedá. Důkazem je i jeho nedávná výhra nad Dačicemi 21:4.

Mladší žáci – Jihočeská liga mladších žáků

I mladší žáci letos mají v soutěži zastoupena dvě družstva – bílé a modré. Mladší žáci nehrají dlouhodobou soutěž, a proto u nich není vedena tabulka. Hráči se sjíždí na jednodenní turnaje, které se hrají systémem 3+1 na zmenšené hřišti se zmenšenými brankami. Naši hráči se umísťují vždy na předních příčkách turnaje a někteří hráči se už prosazují i ve starších žácích.

Elévové a přípravka – Jihočeská liga elévů

U elévů a přípravek platí stejný systém turnajů a zmenšení hřiště jako u mladších žáků. Krom toho Štíři pořádají i vlastní turnaje elévů a přípravek, kterého se účastní vždy velký počet hráčů. Zatím na posledním turnaji se představilo více než 60 mladých Štírů.

Ženy – 2. liga žen divize V

Štírky se letos poprvé v historii klubu přihlásily do poháru ČFbU. A i když se jim výsledkově příliš nedařilo, připsaly si plno zkušeností, které teď úročí v lize. Po slabším začátku se Štírky vyšvihly na třetí místo a mají na kontě nejvíce vstřelených branek.

Dorostenky a žákyně – Liga dorostenek divize V

Po několika letech práce u kategorie žákyň byl do soutěže ČFbU premiérově přihlášen i tým dorostenek, který si hned v prvním kole v lize připsal bod za remízu, ale tento zápas byl později zkontumován pro neoprávněný start jedné naší hráčky, která neměla omylem vyplněnou registraci v ČFbU. Od té doby se mladým Štírkám nepovedlo bodovat, i když podávají velmi dobré výkony. Na jejich omluvu lze říct, že většina hráček je věkem ještě žákyněmi a nastupují i o proti tři roky starším hráčkám.

A jak se povede Štírům dál, můžete sledovat na našem webu.

Napsat komentář