Juniorky z Prahy bez bodů

V neděli vyrazily juniorky k zápasům na Tj Sokol Královské Vinohrady. Bohužel kvůli nemoci a zranění se turnaje nezúčastnily kapitánka Vendy Podzimková a stabilní opora obrany Kája Hrubá. Vzhledem i k dalším dvou dopředu avizovaným omluvenkám vyrazily juniorky do Prahy s osmi hračkami v poli a do brány se postavila útočnice Evča Stehlíková
V prvním zápase nastoupily Štírky proti prvnímu týmu tabulky Black Angels. Než se stihly juniorky rozkoukat prohrávaly 5:0 na konci první třetiny. Hračky Black Angels byli většině soubojů důraznější a jejich hru zdobila výborná kombinace. 
Do druhé třetiny nastoupily juniorky s cílem změnit pasivní hru. I přesto první gól vstřelil opět soupeř. Poté se po individuální akci trefila Nikča Fuková 1:6. Další gól padl opět do sítě hráček z ČB. Na konci třetiny se trefila Lucka Bicková po kombinaci s Nikčou Fukovou 2:8. Do poslední třetiny vstoupily Štírky bojovně, ale golmanka soupeře a branková konstrukce byli proti. Do konce zápasu padly dva góly a oba daly Štírky, ten první byl vlastní a druhý vstřelila opět Lucka Bicková po nahrávce od Terky Kubešové 3:9. 

Do druhého zápasu nastoupily Štírky proti čtvrtému týmu tabulky Acema Sparta Praha. Opět se opakoval scénář z prvního zápasu, když během dvou minut prohrávaly Štírky 0:2. Do konce třetiny soupeř z Prahy nepustil Štírky do žádné vážnější šance a tak po další úpravě skóre ze strany pražského týmu byl stav po první třetině 0:4 pro Spartu. Ve druhé třetině se po individuální akci trefila Lucka Bicková, ale to bylo do konce zápasu ze strany Štírek vše. Ve třetí třetině přidaly soupeřky ještě jeden gól a konečný výsledek byl 6:1 pro Spartu. Štírky i přes nevydařený turnaj zůstávají na 3.místě tabulky, ale od 4. Sparty je dělí už pouze jeden bod. 

Zlatého bludišťáka pro nejužitečnější hračku turnaje získala Evča Stehlíková, která se z pole přesunula do brány a odchytala výborný turnaj. 

Komentář trenérky Elišky Tibitanclové
„Dnes byli soupeři nad naše síly. Chyběl nám přechod do útoku, důraz a klid na hokejkách. Musíme si vzít ponaučení do zbytku sezóny. Na druhou stranu byl náš tým sestavený z většiny z dorostenek, které v této soutěži teprve sbírají první zkušenosti. Velkou pochvalu si zaslouží Lucka Bicková, která patřila společně s Evčou Stehlíkovou k našim nejlepším hračkám.” 

Eliška Tibitanclová
trenérka juniorek