Melody Makers Ondřeje Havelky vítězi Memoriálu Petra Adlera

O uplynulém víkendu se již po sedmé konal Memoriál Petra Adlera ve Strakonicích.

Turnaje se zúčastnily i dva štírské týmy. Ostřílení matadoři A-týmu Štírů hrající pod názvem Melody Makers Ondřeje Havelky a druhý tým se skládal z juniorů. Tým pod vedením štírské legendy si suverénně došel pro turnajové vítězství, ale ani junioři se nenechali zahanbit a skončili na šesté pozici.

Junioři první hrací den museli dvakrát skousnout hořkost porážky. Nejdříve podlehli FA ČB 2:4. poté nestačili na FBC Písek, kterému podlehli 1:4. V sobotu již svůj výkon zlepšili, ale na tým z Plzně to nestačilo a junioři prohráli 2:5, poté ještě vyšperkovali svůj výkon a porazili domácí celek 3:1, nabaženi vítězstvím si smlsli i na celku z Národní ligy Pelhřimovu 7:3. Junioři si věřili i na pozdější vítěze Melody Makers, po bojovném výkonu prohráli 6:11. Ve čtvrtfinále je opět čekal divizní Písek, na který opět nestačili 11:3. a turnaj pro ně skončil. V konečném pořadí obsadili konečné šesté místo.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Pro některé hráče to byly vůbec první zápasy proti mužům, takže chvíli trvalo, než si zvykli na jiný styl hry. Naše výkony šly ale nahoru a jsem rád za dvě vítězství. Turnaj hodnotím kladně a těším se, že se na něm juniorka ukáže i příště. “


Tým kolem Ondry čekal na úvod zápas proti domácímu celku. Po velké bitvě se oba týmy rozešly smírně 4:4, druhý zápas proti FA ČB ovládli Štíři suverénně 10:2, jednoznačným výsledkem skončil i další zápas, tentokrát si ostřílení matadoři poradili s Pelhřimovem 7:2. V sobotu opět nepoznali hořkost porážky. Nejdříve si poradili s Plzní 3:0, poté s Pískem 6:1 a nakonec již se zmíněnými juniory. Díky prvnímu místu po základní části putovali Štíři rovnou do semifinále, kde porazili domácí celek 7:1. Ve finále nastoupili proti Plzni a po výhře 4:1 se mohli radovat z celkového vítězství.

Komentář Ondřeje Havelky: „Od začátku turnaje došlo k pokynu míchání sestavy. Před každým utkáním docházelo k tradičnímu rozhazování holí a možná i proto nás krize zasáhla hned v prvním utkání. Soupeř ze Strakonic aktivní hrou a Pepek neaktivním chytáním míčků mířící mezi tyče. Výsledkem byla remíza. Krize vyřešena angažováním místního brankáře, který podepsal hostování u stánku s občerstvením s pikadorem v puse. Druhý den byl Pepek zpět v bráně a strašák v podobě nekompromisního vyřazení zafungoval a tým už další zaváhání v průběhu turnaje nepřipustil. Prodloužený víkend splnil přesně naše očekávání. Přijet, pořádně stmelit partu a užít si víkend plný zábavy a florbalu. “


Zdroj fotografie: FB: FBC Strakonice