MISTŘI !!!! DOUBLE !!!

Vrcholem sezóny pro starší žáky byl turnaj, který se odehrál v sobotu 2. dubna ve Strakonicích. Hrálo se o Pohár mistra Jihočeského kraje. Z kluků byla cítit trošku nervozita už v autobuse při cestě do Strakonic. Trenérská hokejová legenda Ivan Hlinka používal v kabině krásnou větu, kterou aplikujeme i my a i před prvním zápasem byla klukům sdělena. Prvním s kým poměříme síly je SK Meťák ČB. Na obou týmech je cítit, že nejsou ve své kůži, ale hraje se svižný a běhavý florbal. Už ve třetí minutě jdeme do třech a zažíváme první kritickou situaci na turnaji. Hned po ubráněném oslabení se ujímáme vedení 1:0. Do druhé části opět vstupujeme naším faulem. Naštěstí i další oslabení jsme ustáli. Zápas nakonec rozhodujeme v čase 19:48 a slavíme první vítězství v turnaji. V dalším zápase potkáváme domácí FBC Strakonice. V tomto zápase se nám nepovedla vůbec první třetina a po zásluze už v 6. minutě prohráváme 3:0. Nám se povedlo snížit v přesilovce, ale domácí těsně před koncem první třetiny navyšují na 4:1. Ve druhé třetině už hrajeme podstatně lépe, ale s výsledkem se nám už nepovede nic udělat a nakonec prohráváme 5:1. Jenomže zajíci se sčítají až po honu.

K postupu ze skupiny potřebujeme, aby SK Meťák ČB neporazil Strakonice v normální hrací době. Vše jde podle plánu a Strakonice vedou 3:1. Během třech minut je vše jinak. Meťák je všude dřív, nádherně kombinuje a Strakonice neví kam dřív, jako by jim docházely síly a nejednou je stav 4:3 pro SK Meťák ČB. V tuto chvíli jedeme domu, ale pořád ještě zbývají 2 minuty. V čase 18:58 Strakonice srovnávají a jak se později ukázalo, postupujeme do semifinále turnaje, kde změříme síly s největším překvapením turnaje, Jindřichovým Hradcem. Semifinálové a finálové boje se už hrají 3×10 čistého času.

Teď už jde o všechno. Trenérský štáb se rozhodl kluky motivovat společnou večeří, když celý turnaj vyhrají. Samozřejmě placení jde za trenéry. O složení večeře se raději zmiňovat nebudeme….

Do semifinále nevstupujeme dobře. Již v 8. vteřině zápasu prohráváme, ale pořád je dost času. Poté naši borci zařadí dvojku a po první třetině vedeme 3:1. Druhá část nám opět nevyšla podle představ. Po hrubých chybách posazujeme borce od Vajgaru na koně. Na konci druhé třetiny je srovnáno 3:3. Hned na začátku třetí třetiny se opět ujímáme vedení. Jsme určitě lepším týmem, ale jak už to ve sportu bývá, je srovnáno 4:4 a jde se do nájezdů. To už trenérskému týmu vypadaly i poslední tři vlasy na hlavách, co měli dohromady. Je to doma, postupujeme do FINÁLE !!!!

Ve finále nás čeká Písek, který si poradil v nájezdech se Strakonicemi. Dva nejlepší týmy po základní části se po právu utkají ve finále.

Písek vstoupil do finále velkolepě. V 6. minutě vedl 3:0, ale pak jako by z nás spadla nervozita a začali jsme hrát naší hru. Do konce první třetiny snižujeme na 3:2. Ve druhé třetině během třech minut jdeme do vedení 5:3 a tento stav na tabuli svítí i na začátku třetí třetiny. Všichni víme, že není hotovo, Písek se určitě bude chtít porvat o výhru a taky že jo. Byť jsme kluky upozorňovali, že Písek vytáhne pressing hned od začátku poslední třetiny, přesto bylo během dalších dvou minut srovnáno. V čase 26:41 trefujeme víko a jdeme do vedení. Následně v čase 27:51 je nám nabídnuta přesilovka, která je skoro do konce zápasu, hlavně jí nepodcenit. Kluci ale hrají zodpovědně bez zbytečného riskování a při ztrátě míčku jdou okamžitě ve čtyřech lidech zpátky. Vítězíme 6:5 a otevíráme zlatou bránu tohoto turnaje.  Jsme Mistři Jihočeského kraje !!!

Během cesty domů ještě sledujeme naše borce ve druhé skupině, jak hrají o Pohár hejtmana. Je to tam, máme DOUBLE.

Komentáře trenérů Martin Vašíčka, Pavla Kouby a Josefa Švédy „Chceme poděkovat všem hráčům za jejich přístup k tréninkům, zápasům, turnajům i dobrovolným akcím. Za to všechno si titul určitě zaslouží. Každý turnaj si jedeme hlavně zahrát a popravdě je nám jedno, zda spadneme z nějakého výkonnostního koše, ale na druhou stranu je jasné, že prohry nikoho nebaví. Titul je pro kluky určitě další motivací do tréninků a zápasů. Díky borci.“

Sestava: Nosek Daniel, Arnošt Antonín, Novotný Vojtěch, Kříha David, Buzek Adam, Stindl Martin, Švéda Šimon Josef, Vašíček Martin, Tomáš Oliver, Hejda Jan, Kožnar Jan, Kouba Jan, Matoušek Jindřich Pro nemoc chyběli – Šenkýř Tomáš, Bican Jonáš