Mladší žáci přivezli druhé a třetí místo

Mladší žáci odehráli další turnaj, tentokrát na horké půdě Jindřichova Hradce. Konkurence zde byla asi největší z dosavadních turnajů. Oba týmy štírů postupně změřily síly s nevyzpytatelnými Dačicemi a Jindřichovým Hradcem, který rovněž disponoval dvěma týmy.  Štíři se museli obejít bez několika výrazných opor. Bílím chyběl forvard Gucko a modří na tom byli ještě hůře, jelikož museli obsadit brankářský post. Toho se zhostil Filip Šedivý, který předvedl své kvality i v roli brankáře.

První zápas sehráli bílí proti Jindřichově Hradci oblékající červené barvy. Do utkání vstoupili lépe štírští mladíci a brzy se radovali z vedení. Prosadil se Michal Tibitancl. Budějovičtí nadále tlačili, ale jeden za druhým si postupně vylámali zuby na hradeckém gólmanovi. Po většinu zápasu se hrálo na jednu branku. Herní převaha vyústila v druhou branku až v polovině zápasu. Když ujala se střela Tibitancla. Ten, zdá se jako jediný našel recept na jinak výborně chytajícího strážce svatyně z Hradce.  Toto utkání patřilo výše jmenovanému, který později zkompletoval hattrick a k němu přidal ještě jeden přesný zásah. Když se prosadil z dorážky ještě Wurstl, zdálo se, že o osudu utkání je již rozhodnuto. Opak byl ale pravdou. Soupeř se dostal ke šťastně odraženému balonku a poprvé rozjásal domácí publikum. To hradeckým vehnalo krev do žil a nadechli se k mohutnému obratu. Naopak štíři byli v útlumu a o výsledek se museli strachovat do poslední vteřiny. Nakonec ale zvítězili 5:4 a mohli se radovat z prvního turnajového vítězství.

Modří nastoupili k úvodnímu zápasu proti Dačicím. Po počáteční „oťukávané“ se dostal do šance Bláha, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a otevřel gólový účet utkání. Krásnou kombinační hrou si štíři vytvářeli jednu střeleckou příležitost za druhou. Přímo úměrně přibývalo i branek. Za zmínku určitě stojí branka po ose Bartoš – Bláha – Vácha, kterou zakončil poslední jmenovaný parádní ranou pod horní tyč. Štíři postupně navyšovali své vedení, které se zastavilo až na sedmé brance. Dačickým se povedl v závěru utkání vstřelit alespoň čestný gól. V utkání se hattrickem blýskl Petr Bláha.

Turnajovou neporazitelnost si udržel jen tým Jindřichova Hradce – Blue. Nutno dodat, že zcela po zásluze. Jejich výkon byl po celý turnaj velice suverénní. Slabší chvilku si tento tým vybral jen v posledním utkání turnaje. Když změřil síly se štíry hájící taktéž modré barvy. Hradec vlétl do utkání ve velkém stylu a poměrně brzy si zajistil pohodlné vedení 5:0. Po páté inkasované brance následoval time out. Po něm do zbytku utkání nastoupilo nové mužstvo, z kterého sršelo sebevědomí. Stíhací jízdu zahájil agilní Bláha. Toho následoval lídr týmu Lukáš Vácha, který mířil do černého dokonce třikrát.  Zaskočený Hradec v této fázi nekladl přílišný odpor a bylo otázkou času, kdy se štírům podaří utkání otočit ve svůj prospěch. Čas byl ale nekompromisní a hrál pro domácí, kteří své vedení těsně udrželi.

Mladší žáci z Českých Budějovic v Jindřichově Hradci určitě nezklamali a zanechali zde dobrý dojem. Z většiny zápasů vyšli štíři jako vítězové. Co se týče umístění, tak bílí si odvezli krásné druhé místo a modří skončili třetí.

Komentář trenéra: „Turnaj jsme zvládli výborně. Velice se mi líbil výkon obou týmů. Radost mi udělala zlepšená rozehrávka a hra směrem dozadu, která nás letos jinak trápí. Modré bych pochválil za zápas proti Jindřichově Hradci, který patřil mezi nejpovedenější v letošním ročníku.“

Napsat komentář