Mladší žáci první a třetí

Mladší žáci mají za sebou další turnaj. Tentokrát se představili na domácí palubovce v českobudějovické Sportovní hale. Úvodní utkání mělo hodně napovědět, jak na tom Štírci budou po vánočních prázdninách 🙂 První utkání = klubové derby. Vácha za modré barvy a Drobiš za bílé zkřížili hole na buly a utkání mohlo začít. Modří si na své jinak kamarády oblékající bílé dresy vždy věřili a tak to chtěli zužitkovat i v tomto zápase. A to se jim dařilo. První branku utkání vstřelil Bláha, po ukázkovém přenesení hry Váchy. Další šance na sebe nenechala dlouho čekat a opět se rozvlnila síťka. Tentokrát ale za Zdendou Slabým, který se střelou Gucka nemohl příliš mnoho dělat. Stav utkání 1:1. Modří se ale z inkasované branky rychle otřepali a od této chvíle jasně ovládali utkání. Postupně navyšovali své vedení, které se zastavilo až na čísle 7. Za bílé dokázali jen korigovat stav utkání Drobiš a po něm ještě debutant v sestavě Štírů Vítěslav Mík, který jinak válí v kategorii élevů. Utkání tak zaslouženě vyhráli modří, kteří byli především důraznější v předbrankovém prostoru, odkud vstřelili většinu branek.

Další průběh turnaje sliboval ještě spoustu kvalitních zápasů. Štíři bílí se po první prohře více koncentrovali především na obranou část a zodpovědně se vraceli po každé ztrátě balonku na útočné polovině. To se jim také vyplatilo, protože ve zbývajících pěti utkáních nepoznali hořkost porážky. Postupně dokázali porazit united B, united C i Český Krumlov. Zlepšený herní projev tedy vedl až k prvnímu místu na turnaji.

Modří sehráli také velmi povedené zápasy. Bohužel ve dvou duelech nedokázali dotáhnou velice slibně rozehraná utkání do vítězného konce a to i za skutečnosti, že v nich byli jednoznačně lepší než soupeř. To ale nesnižovalo jejich předvedený výkon. Zejména hra směrem dopředu se musela každému líbit. Celkově obsadili třetí místo.

Komentář trenéra: „Myslím, že oba týmy předvedly bojovný výkon a v drtivé většině utkání i herní převahu nad soupeřem. Výborný dojem zanechalo duo élevů, jmenovitě Vítěslav Mík a Jakub Zeman. Dokonce se dokázali gólově prosadit a to hned několikrát.“

Sestavy:

FBC Štíři ČB bílí: Marek Szeindrei, Daniel Drobiš, Jan Gucko, Jakub Zeman, Vítěslav Mík, Jan Bostl, Štěpán Klimeš.

FBC Štíři ČB modří: Zdeněk Slabý, Lukáš Vácha, Petr Bláha, Petr Bartoš, Václav Thám, Vojtěch Motz, Filip Šedivý, Marek Würstl.

Napsat komentář