Muži A/B, ženyA a dorostenky na vítězné vlně

Sobota 8.10.

Ženy A si v dalekém Litvínově dokázaly poradit s místními Bivojkami. Výsledek 7:1 ve prospěch Štírek znamenal další 3 body.

Dařilo se i další ženské složce – dorostenkám. Jejich vstup do letošní sezony byl přesvědčivý. Nejprve si poradily SK Meťák České Budějovice 3:1, když v dalším utkání deklasovaly FBC Sokol Písek 11:2.

2016-10-08-fbc-stiri-stirkydorostenky-vs-metak-fb04

Sobotní program zahrnoval také dvě utkání B-týmu mužů. I zde se Štírům dařilo a připsali si dvě vysoká vítězství. Výsledky 16:9 a 13:5 jen potvrzují střelnici, kterou museli projít FK Slovan Jindřichův Hradec, respektive Banes Florbal Soběslav.

Neděle 9.10.

V neděli pro Štíry startovala Jihočeská liga starších žáků. Ale začátek to nebyl šťastný. Štírští mladíci museli akceptovat dvě porážky. Nejprve nestačili na SK Meťák České Budějovice v poměru 2:7. I v druhém zápasu Štíři podlehli soupeři, tentokrát 0:5. Nad jejich síly se ukázal FBC Spartak Kaplice.

Druhé utkání na výjezdu, druhé vítězství. Tak by se dal charakterizovat úspěšný víkend v podání ženského A-týmu. Štírky dokázaly udolat Florbal Chomutov a zvítězit 8:5. Nadále se tak drží v těsném odstupu od čela tabulky.

Muži A se vrací na vítěznou vlnu a stoupají tabulkou. V dramatickém utkání přehráli FbC Plzeň 7:6, když hattrickem se blýskl Michal Měřička. Skalp lídra tabulky znamená posílené sebevědomí před florbalovým svátkem v podobě pohárového utkání proti FbŠ Bohemians.

8-9-10-2016_vysledky