Nikola Malátová: na 1. ligu se těšíme

FBC Štíři 2016.82 štířiA_PČP 4.kolo banner v.01

Poprvé v historii klubu si Štírky zahrají nejvyšší soutěž. Juniorky čeká ostrá premiéra v 1. lize. Už v sobotu zamíří do Ostravy, kde se utkají s místním FBC a o den později s Vítkovicemi. Před domácím publikem vyběhnou štírské juniorky v sobotu prvního října v souboji s Jihlavou.  „Hrozně se těšíme a doufáme, že favoritky dokážeme potrápit,“ říká před víkendovým kláním útočnice Nikola Malátová.

Na palubovkách budete potkávat juniorské reprezentantky a budoucí hráčky extraligových celků. To je obrovský herní posun, že?
Je jasné, že v lize budeme mít nálepku outsidera. Ale chceme hlavně sbírat zkušenosti. A tyto zápasy s nejlepšími hráčkami v republice nám k tomu rozhodně pomůžou.

Můžete je něčím překvapit?
Možná z jejich strany přijde podcenění a naopak nás k vítězství potáhne touha překvapit je. Bude to hlavně o pohybu a koncovce. Moc šancí si v zápase rozhodně nevytvoříme, takže musíme proměňovat každou příležitost.

A co ambice?
Nechceme skončit na posledním místě. Soupeřit budeme hlavně s Hradcem Králové nebo Litvínovem. V těchto utkáních musíme bodovat.

Čeká vás i náročné cestování. Hned v úvodu míříte do Ostravy.
Naštěstí nás ten nejdelší výlet čeká nyní. Poté už budeme hrát v převážně v Praze a v Českých Budějovicích.

Jste jediným týmem, který na jihu Čech hraje extraligu ve florbale. Nesvazuje vás to?
Doufám, že naopak. Snad si fanoušci i na mládežnický florbal najdou cestu a přijdou nám povzbudit. To by nám mohlo hodně pomoci.

V létě si začala s trénováním mladých Štírů. Jaké kategorii se věnuješ?
Vedu tréninky přípravky a elévů. Hodně mě baví práce s dětmi, a třeba jim v budoucnu budu moci předávat zkušenosti nabité v extralize juniorek.

autor: David Mrzena