Starší žáci dvakrát remizovali

Starší žáci florbalistů Štírů z Českých Budějovic zajížděli v neděli na další utkání Jihočeské ligy do Jindřichova Hradce. Tentokrát Štíry reprezentoval jen jeden tým – Modří. Bílí měli volno. Štíři chtěli navázat na dvě předchozí výhry z úvodu soutěže. V cestě jim stála Kaplice a Jindřichův Hradec.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Kaplice 2:2 (2:1, 0:0, 0:1)

Těsně před utkáním Štíři přišli o Michala Tibitancla, který si na rozcvičce smolně poranil pravou ruku a místo utkání odjel do nemocnice. Štíři jako by byli zraněním zaražení a nemohli se dostat do tempa. V prvních deseti minutách první periody se sice ujali vedení 2:0, ale výkon přesvědčivý nebyl. Kaplici se povedlo snížit až šestnáct vteřin před koncem první části. Ve druhé třetině i přes několik šancí na obou stranách branka nepadla a tak musela rozhodnut poslední perioda. Štírům se nedařilo vstřelit uklidňující branku a naopak tři minuty před koncem inkasovali gól na 2:2. To Štíry konečně probudilo a začali si vytvářet velké šance, které bohužel brankou neskončily. Štíři tak remizovali s Kaplicí 2:2.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Chyběl nám pohyb a nasazení. Když kluci na konci konečně mákli, tak ukázali, že jsou lepším týmem. Nevím, možná hráče ovlivnilo i zranění M. Tibitancla těsně před zápasem. Každopádně děkuji pohotovým divákům za pomoc při jeho ošetření.“

FBC Štíři České Budějovice – FK Slovan Jindřichův Hradec 6:6 (2:3, 3:1, 1:2)

Štíři vstoupili do zápasu o něco lépe než do přešlého utkání, ale aktivnější i produktivnější byl v první periodě soupeř. Ten se brzy dostal do vedení 0:2. Až poté začali proměňovat své šance i hráči z Českých Budějovic. První třetinu i přesto vyhrál soupeř – 2:3. Ten se prosadil i na začátku prostřední části. Až poté Štíři naplno rozjeli svůj koncert a naplno ukázali, že florbal umí. Ve druhé třetině byli jasně lepší týmem, vstřelili tři branky a dostali se do vedení 5:4. Jen škoda neproměněných dalších šancí. Třetí třetinu začali lépe Štíři – 6:4, ale poté dvakrát neuhlídali hráče soupeře a byla z toho remíza 6:6, na které nic nezměnil ani nervózní závěr utkání z obou stran.

Štíři jsou tak po čtyřech kolech neporaženým týmem soutěže. Další zápasy je čekají 22. listopadu v Hrdějovicích.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Až na první třetinu, kde jsme inkasovali zbytečné góly z pasivity a nedůrazu, jsme podali mnohem lepší výkon než v prvním utkání, zejména jsme skvěle odehráli druhou třetinu. Je potřeba ale náš standardní výkon udržet po celý zápas a pak budeme opět vyhrávat.“

Napsat komentář