Štíři na Prague Games

V uplynulých dnech čekala Prahu florbalová záplava. V hlavním městě se totiž konal mezinárodní turnaj Prague games. Štíry na turnaji reprezentovalo 5 týmů.

B13
První utkání sehráli proti švýcarskému týmu Zurich United Eagles, bohužel už od úvodního hvizdu Štíři tempu nestačili a prohráli 0:6. Druhý zápas proti Spartě Praha byl o poznání lepší, jenže Štíři nezvládli začátek zápasu a poté marně dotahovali. Sparta se radovala z vítězství 9:4. Čtvrteční zápas proti Snipers Bratislava opět prohra 1:8. Štíři obsadili ve skupině poslední příčku a čekalo je předkolo play off. Díky podpoře rodičů a G16 mladí Štíři hráli mnohem lépe, než ve skupině. S přehledem smázli Dvojku Praha 8:1. V prvním kole vystavili Štírům stopku v play off A  1.SC Tempish Vítkovice. Konečnou stopkou v turnaji byla prohra v play off B s norskými Ajer IBK.

B15 Zelení
Start turnaje nebyl pro kluky radostný v prvním zápase proti FaBk Atu Košice prohráli 1:6. Kluci si spravili reputaci výhrou 8:0 proti TJ Turnov. Poslední zápas ve skupině Štíry čekal slavný soupeř Pixbo Wallenstam, kluci po většinu zápasu Švédy přehrávali, i přesto prohrávali dlouho 1:2. Půl minutu před koncem zápasu k radosti všech štírských fanoušků vyrovnal Poncar. Díky této remíze kluci obsadili druhou příčku v tabulce. V play off narazili na známého soupeře Došwich Milevsko, po remíze 4:4 následovalo trestné střílení, které českobudějovičtí hráči nezvládli. V play off B se Štírům nepovedl zápas s Rokycany a jeli domu. 

B15 Modří
V prvním utkání kluci nestačili na Snipers Bratislava a prohráli těsně 1:2. Druhé utkání proti FRC Mikulov, také nebylo úspěšné Štíři prohráli 3:7. V posledním zápase skupiny kluci narazili na švédský IBK Genarp, se kterým prohráli vysoko 0:12. V play off A další vysoká prohra s Zug United 0:7. Ani v play off B kluci nepoznali radost z vítězství, po dobrém výkonu prohráli s Wizzards Praha 0:2.

B18
Nejstarší kluci zvládli skupinu mnohem lépe. První dva zápasy ve skupině vyhráli. První proti SC Klatovy 5:1, druhý proti výběru Slovinské reprezentace 2:1. Poslední zápas ve skupině s FC Bučis team, ale prohráli 1:3. V play off A po dobrém výkonu kluci remizovali s Mladou Boleslaví 1:1. Bohužel ani jim nájezdy nevyšly. V play off B si kluci zlepšili náladu výhrou proti Kanonýrům z Kladna 4:2. Cesta turnajem pro ně skončila ve čtvrtfinále play off B prohrou s Zurich United Sharks 4:5.

G16
Holky vstoupily do turnaji překvapivou výhrou 4:0 proti ukrajinským FBC Skala Girls. Druhý zápas proti IBK Kungalv se nesl v opačném duchu. Holky i přes dobrý výkon prohrály 0:5. Třetí zápas ve skupině holky zabetonovaly svoji bránu a hrozily jenom z občasných brejků. Utkání skončilo remízou 0:0, ale pro holky to bylo obrovské vítězství. V předkole play off holky narazily na Švédky z Hlesingborgu. Na které nestačily a s turnajem se rozloučily prohrou 1:7.

DÍKY VŠEM!