Štíři odehráli na CO čtyři náročné zápasy

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice se vrátili z největšího turnaje na světě Czech Open v Praze už po čtyřech zápasech. Ve své skupině nejpočetnější kategorie Muži skončili na třetím místě a po přímém postupu do 2. kola hned vypadli.

Trenér Štírů Jiří Kratochvíl byl přesto s turnajem spokojený. „Odehráli jsme čtyři zápasy proti velmi kvalitním celkům a to je lepší, než jich sehrát šest – a třeba je i vyhrát – proti slabším týmům,“ uvedl trenér.

Štíři se na turnaji postupně poměřili se švýcarským mužstvem Wygorazzi, pražským druholigovým celkem Tago Mago a švédskými výběry Hagunda a Röke. „Všechny duely se hrály ve vysokém tempu,“ podotkl Kratochvíl.

Jihočeši v prvním utkání porazili Švýcary 5:1. „Ukázalo se, že jsme zkušenější tým a v takových zápasech v poslední době nemáme problém soupeře přehrát,“ hodnotil Kratochvíl.

Pak už však přišly na řadu jen porážky. „Tago Mago je tým složeným z bývalých hráčů Tatranu Střešovice a Chodova, takže když naši hráči nastupovali proti bývalým extraligovým hráčům Hlavičkovi či Podhráskému, bylo vidět, že jsou namotivovaní a také zvědaví, jak uspějí. Byl to tvrdý zápas, ve kterém jsme sahali po remíze, ale nakonec jsme prohráli 1:2,“ řekl kouč. A dodal, že například Aleš Hlavička, který přihrával na první gól Pražanů, má na kontě šest extraligových titulů.

Následovalo první měření sil se švédským florbalem. Štíři proti týmu Hagunda IF vedli 1:0, ale nakonec odcházeli poraženi 1:3. „Soupeř ze třetí nejvyšší švédské soutěže byl technicky i takticky mnohem vyspělejší. Ale my jsme se mu dokázali vyrovnat bojovností,“ těšilo Kratochvíla.

V play-off narazili Štíři na další švédské mužstvo Röke IBK. „V tomto zápase jsme nepůsobili dobrým dojmem. Nebyli jsme správně koncetrovaní a tím pádem se nám nic nedařilo,“ hodnotil porážku 0:4 trenér. Jihočeši tak ze soutěže vypadli, zatímco tým Röke došel až do semifinále.

Nyní se Štíři opět vrhnou do plného tréninku. Za tři týdny vstoupí do 3. kola Poháru ČFbU a poté je již čeká začátek ligové soutěže. „Ještě před pohárem bychom rádi sehráli pár přípravných zápasů, abychom byli na duel dobře připraveni. Přecijen náš soupeř musí projít 1. a 2. kolem a zápasový rytmus by pro něj mohl být výhodou,“ nastínil Kratochvíl další program svého týmu.

Napsat komentář