Vítězné zakončení elévské turnajové sezóny

V neděli 9. 4. 2017 tým elévů tj. modré a zelené družstvo vyrazilo na posledni turnaj v rámci ČFbU a to tentokrát do Tábora, kde se zúčastnili kromě našich playerů ještě týmy FbK Tábor-Bílí medvědi, Zelené mamby, FK Slovan Jindřichův Hradec Blue.

Naše týmy přijely tentokrát v nejsilnější sestavě a oproti minulým turnajům nescházel elán a nasazení všech hráčů, pravda, běhání stále ještě nepatří k oblibené činnosti, ale o to více vše tentokrát zdobila střelba, krásné přihrávky a rozehrávky, které mnohdy vypadaly jako secvičený signál a již od začátku musela hra lahodit oku přítomných diváků.
Postupně modří a zelení přehráli, jak týmy Tábora, tak i J. Hradce. Avšak v závěru jako by týmu modrých docházely síly, hráči přestali běhat a napadat rozehrávku soupeře či přestali plnit turnajovou taktiku, avšak i zde je nutno říci, že scházelo pověstné štěstíčko a s týmem Tábora prohráli smolně o jeden gól 3:4, zápasu by více slušela remíza.

Závěrečný zápas mezi Štíry-zelení vs. modří měl však náboj vyhecovaného utkání, jak mezi hráči, tak na oko i mezi trenéry obou týmů tj. tedy Dana Placera s kolegou Kamilem Bjačkem a na straně druhé Petra Zuba a s kolegou Pavlem Koubou, kdy na hrací ploše hráči jeden druhému nic lehce nedarovali. Zápas měl spád a nasazeni a nakonec skončil vítězstvím týmu zelených. Ozdobou derby byl výkon našich gólmanů, kteří předváděli excelentní zákroky. V celkovém umístění na turnaji jsme si odvezli 1. místo – zelení a 3. místo – modří.

Turnaj ukázal, že pokud hráči přenáší do zápasu taktické pokyny trenérů, svou kreativitu a nasazení, pak je možné hrát s kýmkoliv a pravidelně ho i porážet. Stále je však potřeba pracovat na kondici a dobré výsledky nebudou vyjímkou, ale pravidlem. Děkujeme též hojnému počtu rodičů, kteří se zúčastnili a naše týmy hlasitě podporovali.

Komentář trenéra Dana Placera: „Jak už napsal autor reportáže Radek Tomáš, naši kluci sehráli výborný turnaj, konečně hráči předvedli výkon hodný hráčů, kteří chtějí hrát s logem štírského klubu na dresu. Kdyby se měl vybírat náš nejúžitečnější hráč turnaje, tak by to byl prakticky nadlidský úkol, protože všichni hráči odvedli své maximum, bylo tam srdíčko a prostě Zelení i Modří zahráli neskutečně týmově a byla radost takové hráče sledovat na hrací ploše. Byl to poslední turnaj ČFbU a proto bych chtěl moc poděkovat všem hráčům, ať už hráli třeba jeden nebo i více turnajů za jejich výkony a děkuji též všem fanouškům elévské kategorie, kteří s námi prožívají radostné výkony a někdy i lehké neúspěchy s patřičným nadhledem. Díky, díky, díky.“

Sestavy týmů:

Modří: Čermák, Paderta, Pávek, Bartuška, Nosek, Zub, Prokeš, Tomáš, Večerník, Slepička

Zelení: Bjaček, Buzek, Cuřín, Kouba Jan, Kouba Jakub, Oulehla, Kubeš, Hajný, Vašíček, Dudáček