Ženy oba domácí zápasy vyhrály

V neděli 31.10.2021 odehrály ženy první domácí turnaj sezóny. K prvnímu zápasu nastoupily Štírky v 9,00 hod proti Písku. S ranními zápasy má ženská složka Štírů většinou problém a nedělní ráno nebylo výjimkou. První třetina zápasu byla ospalá s ojedinělým individuálními akcemi. V 8. minutě se prosadila Píďa Skříšovská po nahrávce Jany Dítětové z obrany 1:0.
Druhá třetina byla plná zmaru a spálených šancí ze strany Štírek, po ojedinělé akci se prosadili písecké hráčky 1:1.
Do třetí třetiny se vrhly budějovické hráčky po hlavě, když se během dvou minut trefila 2x Vendy Podzimková 3:1. Pak se naposledy v zápase trefil Písek 3:2, od 37. minuty se strhla přestřelka u Písecké branky a hattrick dokonala Vendy Podzimková 4:2. Druhá hráčka kanadského bodování soutěže Kačka Bícová během 5 minut nasázela do Písecké branky další 3 góly a stav utkání upravila na konečných 7:2 pro Štírky.
V druhem utkání se budějcké hráčky potkaly s týmem z Jindřichova Hradce. Tento zapas byl od začátku v režii Štírek, které ostřelovali Hradeckou branku. V první třetině pálily ostrými pouze Píďa Skříšovská a Eva Stehlíková 2:0. Druhá třetina měla stejný průběh, pouze spadlo víc branek když se postupně trefili Vendy Podzimková, Píďa Skříšovská a Zuzka Hynková 2x. Po rychlých protiutocích padly dva góly i do Štírské branky a tav po 30 minutách byl 6:2. V třetí třetině už pouze korigovala stav utkání Eva Stehlíková na 7:2.

Komentář trenérky Elišky Tibitanclové:
„Stále nás trápí střelecká koncovka a na každý gól potřebujeme minimálně 6 šancí. Na druhou stranu jsme hráli velmi pěkný kombinační florbal, atraktivni pro diváky.“

Ženy-82