Ženy vysoko porazily Dačice

V sobotu 13.12.2014 vyrazily ženy do Dačic, kde je kvůli přeloženému zápasu s United čekal pouze jeden zápas proti domácím Dačicím. Štírky vyrazily na zápas jen s novým asistentem Dominikem a věřili, že trenérovi budou moct do Francie poslat pozitivní zprávy. A podařilo se.

FBC Štíři České Budějovice – TJ Centropen Dačice 8:2

Celé utkání měly Štírky pod kontrolou a i přes chvíle zmatků, které ve své hře měly, nepustily soupeřky do větších akcí. První dva góly padly ve čtvrté minutě první třetiny v rozmezí 13 sekund díky střelám Strumínské a Zahradníkové a skóre se do konce třetiny neměnilo. Na začátku druhé třetiny naopak Štírky nešťastně inkasovaly po nedorozumění v obraně. Nenechaly se tím ale rozhodit a postupně navyšovaly skóre Pohlová, Janošťáková P., Tichá a Jedličková. Stav 6:1 po dvou třetinách budějovické florbalistky neukolíbal a naopak hned v první minutě poslední třetiny skórovala Zahradníková, která vstřelila i poslední osmý gól Štírek, když sama z obrany projela celé hřiště a úspěšně zakončila střelou mezi nohy domácí brankářky. Takové zesměšnění nenechal bez odezvy domácí rozhodčí a Zahradníková už se pomalu nesměla dotknout míčku. Nájezd, který dačickým hráčkám dopřál po jejím faulu, ovšem skvěle vychytala štírská golmanka Bartoníčková, a tak si šla alespoň Zahradníková odfouknout na trestnou lavici na deset minut. Štírky se tímto nenechaly rozhodit, otěže zápasu už zůstaly v jejich rukou. Bartoníčkové sice v desáté minutě prošel za záda ještě jeden dačický gól, ale to bylo vše. Z Dačic se tak domů štírské ženy vrátily se třemi body.

Sestava: Bartoníčková – Pohlová, Trendová, Zahradníková, Linhartová – Janošťáková L., Moricová, Zadinová, Strumínská, Janošťáková P., Tichá, Jedličková.

(pj)

Napsat komentář