Zelení mladší žáci v Jindřichově Hradci

V 8. kole Jihočeské ligy mladších žáků jel náš tým do Jindřichova Hradce a v pěkné hale odehrál turnaj ve složení, které se měnilo ještě pár minut před odjezdem. Vzhledem ke třem omluvenkám stabilních hráčů zeleného týmu kluky čekal náročný program. V sestavě byla dvojice elévů, které děkuji za pomoc a rychlou reakci na nominaci.

V prvním zápase s týmem ze Strakonic soupeř využil našich chyb a nesehranosti a o přestávce vedl 5:1. O přestávce proběhla úprava sestavy a vznikl plán, jak se pokusit utkání ještě překlopit na naši stranu. Vše zafungovalo tak, jak mělo a minutu před koncem bylo vyrovnáno. Do konce hrací doby měl nejprve náš tým šanci na šestý gól, ale hráč přestřelil prázdnou branku. Ale naštěstí zde neplatilo pravidlo nedáš, dostaneš, a i soupeř z velké šance nerozhodl. Utkání dvou rozdílných poločasů tak skončilo remízou 5:5.

Ve druhém utkání proti Meťáku náš tým vyhrál 7:0 a předváděl pěkný florbal se spoustou šancí. V zápase bylo k vidění i pár situací, které na hřiště nepatří ( fauly a oplácení ), a zbytečně pak vznikají na hřišti emoce, které se přenášejí například do pozápasového poděkování soupeři. V kabině pak proběhl pohovor s hráči, jak emocím předejít do dalších zápasů a jak mají kluci situace řešit. 

Ve třetím zápase náš tým čekal domácí Jindřichův Hradec. Ve třech předchozích zápasech s tímto soupeřem náš tým neinkasoval a vstřelil dohromady 25 gólů. Klukům říkáme, že každý zápas může být jiný a soupeř se sám neporazí. To platilo i v tomto zápase a zvlášť v kombinované sestavě, která tento turnaj odehrála. Náš tým neproměnil dvě velké šance na začátku utkání, a tak přišel trest v podobě gólu z přesilové hry a o přestávce vedl soupeř 1:0. Utkání mělo skvělou diváckou kulisu, o kterou se postarala i naše skupinka fandících rodičů. Bohužel se nedařilo dlouho vstřelit gól brankáři hostí, který pochytal všechny naše šance. Naše obrana nebyla tak důrazná a nadšeně hrající soupeř vstřelil další góly. Našim klukům se podařilo vstřelit pouze jeden gól, a tak soupeř zaslouženě vyhrál 4:1. Kluci poděkovali soupeři za hru a těšíme se na další vzájemné utkání. 

V posledním utkání nás čekal tým FA Č.Budějovice. Utkání bylo od začátku opatrné a nikdo nechtěl udělat chybu. Náš tým se dostal do dvougólového vedení, na které vždy soupeř dokázal zareagovat a tak to bylo napínavé až do posledních sekund, ve kterých náš podržel brankář a náš tým vyhrál 4:3.

Komentář trenérů: „Díky zázemí v hale v Jindřichově Hradci máme natočené všechny zápasy a na tréninku proběhne jejich video rozbor. Daří se nám aplikovat do hry naučené kombinace z tréninku, ale ukážeme si chyby a to hlavně v obrané fázi při obsazování hráčů soupeře. Video použijeme i na soustředění, kde ukážeme klukům z elévů, co od nich budeme v zápasech očekávat.”

Děkuji za obsluhu videa Naty Štroblové a fandícím rodičům za podporu.