Sezona 2017/2018: Štíři přihlásili 20 týmů


Rekordních 20 týmů přihlásili Štíři do příští sezony Českého florbalu. V plánu jich bylo dokonce ještě více. Více se dozvíte v tomto článku.

Muži

Tady se toho příliš nemění. A-tým bude hrát Národní ligu pod vedením Lukáše Malého. Béčko je nadále v gesci Roberta Straky v Jihočeské lize, jen u Céčka je změna. „Chceme vytvořit kompaktní tým z mladých hráčů, který bude mít ambici za rok hrát Regionální ligu a bude ideální rezervou pro áčko,“ uvedl prezident klubu Jiří Kratochvíl, který si tvorbu týmu vzal na starosti.

Junioři

Velká novinka. Junioři i díky postupu do finále 2. ligy, získali právo startu v nové 1. lize. Bude ji hrát 24 nejlepších týmů republiky a Štíři do ní prošli ze 17. místa. Na osm týmů se vůbec nedostalo, například Snipers Třebíč nebo i několik juniorek prvoligových týmů. „Na 1. ligu nás posílí několik hráčů z Tábora a Jindřichova Hradce. A v jednání jsou i další příchody. Na soupisce musí být minimálně 18 hráčů. Na nejvyšší soutěž je nutné se dobře připravit i fyzicky, proto junioři už zahájili přípravu pod vedením Ondřeje Havelky a Lukáše Malého. Komu uteče začátek přípravy, bude mít velmi těžké se do týmu dostat,“ řekl Kratochvíl.

Dorostenci

I zde je jedna novinka. Dorostenecké týmy totiž budou dva. A-tým tradičně v 1. lize a B-tým v nižší regionální soutěži. B-tým by měl sloužit k většímu zápasovému vytížení dorostenců i starších žáků.

Starší žáci

V nové sezoně budou hrát Jihočeskou ligu dva týmy. „Starší žáci, kteří berou florbal vážně a poctivě se mu věnují, by měli nastupovat i za dorostence B, aby získali více zápasových zkušeností,“ vysvětlil prezident klubu.

Mladší žáci

V nové sezoně budou dva týmy působit v Jihočeské lize v 5+1 florbale.

Elévové

Vzhledem k vysokému počtu hráčů v této kategorii, přihlásili Štíři do soutěže Českého florbalu rovnou tři týmy.

Přípravka

Poprvé se v soutěži Českého florbalu objeví i tým přípravky.

Ženy

Zde je jedna velká změna. Štíři nepřihlásili 1. ligu a tak v ženské kategorii budou zastoupeni jen jedním týmem v regionální lize. „Vzhledem k velmi malému zájmu současných hráček o 1. ligu, jsme byli nuceni přistoupit k nepřihlášení týmu do této soutěže. V regionální lize bude de facto pokračovat dosavadní Béčko. Hráčkám, které mají zájem o 1. ligu, umožníme starty jinde a samozřejmě jim zajistíme adekvátní tréninkové podmínky u nás. Uvidíme, zda se za rok situace zlepší, je ale zřejmě, že je nutné pracovat hlavně s mládeží v ženské složce,“ uvedl Kratochvíl

Juniorky

Po velmi náročné sezoně v 1. lize naberou juniorky dech ve 2. lize. „I zde se potýkáme s nižším počtem hráček a nebylo reálné pokračovat v 1. lize,“ řekl Kratochvíl.

Dorostenky

Pokračují dále v současné podobě.

Žákyně a elévky

Štíři přihlásili do soutěží ČFbU starší i mladší žákyně a elévky, jejichž počet utěšeně narůstá.