Štíři ovládli turnaj ve Strakonicích

Mužský A-tým Štírů má za sebou první přípravný turnaj na novou sezónu. A premiéra to byla parádní. Štíři totiž podruhé ovládli Memoriál Petra Adlera ve Strakonicích.

Turnaj hraný o víkendu 10. a 11. června Štíři zahájili duelem s Plzní. Poté se utkali se strakonickou juniorkou a Pískem. Výsledkem bylo třetí místo ve skupině. Nutno dodat, že Štíři v turnaji testovali několik juniorů.

V neděli čekal na Štíry čtvrtfinálový duel již brzy ráno. Soupeřem českobudějovických hráčů bylo Milevsko. Štíři potvrdili roli favorita a po výsledku 4:0 postoupili do semifinále. V něm čekala Plzeň, které Jihočechy v základní skupině porazila. Štíři ještě pět minut před koncem prohrávali 1:2, vzápětí ale vyrovnali zásluhou Froňka a 40 sekund poslal Štíry do finále Malý.

Ve druhém semifinále uspěli Strakonice nad Pískem a tak se Štíři utkali o titul s domácím týmem. Budějovičtí hráči vedli 1:0 díky brance Lišky, domácím se na konci první periody ale povedlo vyrovnanou. Do konce základní hrací doby pak již kralovali brankáři a na řadu přišly nájezdy. Za Štíry všechny pokusy domácích pochytal Macek a vzhledem k tomu, že štírští střelci Froněk s Malým byly oba úspěšní, titul putoval již podruhé v pětileté historii turnaje do Budějovic.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Vzhledem k tomu, že jsme celý turnaj odehráli na dvě lajny a s několika juniory v sestavě, tak vítězství v turnaji překonalo očekávání. Tým v klíčových chvílích ukázal charakter a výbornou fyzičkou, což je v této části sezony nejdůležitější.“