Elévům se první turnaj vydařil

22. října se uskutečnil první ligový turnaj elévů. Turnaj byl rozdělen do dvou částí. V první části naše barvy hájil tým zelených a v odpolední části tým modrých. Za zelené nastupoval do branky Čermák a na palubovce se předvedli Zub, Cuřín, Kouba Jan, Kouba Jakub, Slepička, Eliášek, Vašíček, Pávek. Za modrý tým nastoupil mezi tyče Bjaček a na palubovku Kubeš, Zítko, Nosek, Buzek, Oulehla, Bartuška, Dědič, Večerník a Prokeš.

Ranní část turnaje

Do prvního zápasu jsme nastupovali s velkým očekáváním. Chtěli jsme do turnaje vkročit tou správnou nohou a začít vítězstvím. Po rozpačitém začátku jsme výborně zabrali na konci a písecké Žraloky porazili. Dostali jsme se do správné nálady a bez problémů jsme přešli přes táborské Bílé Medvědy. V dalším zápase se nám na zteč postavily Táborské zelené mamby. Zde dokázal Čermák udržet své konto čisté a hráči v poli si hru užívali a tvořili jí podle sebe. Do posledního zápasu, jsme nastupovali s velice dobrou náladou. Do haly přijela většina rodičů a ochozy v hrdějovické hale byly skoro zaplněné. Zápas pro nás opět začal velice dobře, ale v polovině nás soupeř zastihl v nedbalkách a využil naší malé koncentrace. Poté se hrál nádherný vyrovnaný florbal, kde akce střídala akci. Ovšem našim hráčům v posledních vteřinách přálo štěstí a výborného gólmana píseckých Myšáků Kouba překonal. Tento zápas nás přesvědčil o tom, že i ten papírově nejslabší soupeř nás může zaskočit a potrápit nás. Turnajem jsme tedy prošli bez jediné prohry a získali jsme celých 12 bodů, dali 22 golů a pouhých 9 dostali. Chtěl bych pochválit celý tým za nesobeckou hru, kdy jsme si krásně nahrávali a fungovali jako tým a chovali se ke všem soupeřům fair play. V neposlední řadě musím pochválit i našeho výborného brankáře Kubu Čermáka, který bravurně chytal a předvedl až někdy neskutečné zákroky.

Odpolední část turnaje

V prvním zápase nás čekala Kaplice. Po nevydařeném začátku, jsme na konci utkání už jen lehce snížili výsledné skóre. Ve druhém zápase jsme se střetlti s Malonty, kdy nás lehce trápila naše střelecká muška, ale dokázali jsme naplno zabrat a zápas vyhráli. Už ve správné náladě jsme nastupovali do třetího zápasu. Správně gólově naladění jsme si seřídily mušky na hokejkách a porazili naše žákyně. Zde předvedl nádherné zákroky i náš gólman Bjaček a udržel čisté konto. Ve čtvrtém zápase nás čekala odveta proti Kaplici. Z předešlého zápasu jsme si věřili a do zápasu šli na sto procent. V první polovině zápasu jsme dokázali Kaplici pořádně potrápit a vedli jsme. Předváděli jsme nádherný florbal, kdy se celý tým naprosto soustředil a předváděl výborné herní kombinace. Ovšem po špatném střídání, se Kaplice dostala k míčku a využila chyby k dorovnání skóre. Do konce zápasu jsme byli zaskočení a soupeř toho využil a odskočil nám o více branek. Po závěrečné siréně bylo dobojováno, ale tímto zápasem jsme si dokázali, že i s nejsilnějším soupeřem můžeme hrát výborný florbal a lze ho i porazit. V dalším zápase jsme nastoupili opět proti Malontům a lehce znaveni jsme si vydřeli vítězství v závěru zápasu. K poslednímu zápasu jsme šli už po delší pauze odpočinutí a poradili si se žákyněmi. Zde potvrdil svou skvělou formu Bjaček a ze zápasu si odnesl čisté konto. Za turnaj jsme nastříleli 24 gólu a 21 dostali a celkově jsme dostali 12 bodů. Celý tým bych chtěl pochválit za super hru a bojovnost. Ovšem měli bychom zapracovat na naší koncovce a hlavně koncentraci na hřišti. Samozřejmě nesmím zapomenout pochválit Zdendu Bjačka, který dokázal, že v bráně je jako ryba ve vodě a dokáže si poradit i s těžkými situacemi před bránou.

Ludvík Šibřina