Předvánoční zápas Áčku v Ústí nevyšel

V sobotu 21.12. vyjeli Štíři k poslednímu zápasu letošního roku na půdu 5. týmu první ligy Ústí nad Labem.
První minuty oba týmy dlouho držely míček a nikam se nehnaly. Čekalo se, kdo udělá první chybu. V 7. minutě hry dostali Jihočeši výhodu přesilové hry, ale Štíři nemohli najít recept na obranu domácích. Naopak soupeř využil českobudějovického zaváhání a otevřel skóre zápasu. Krátce po návratu domácího hráče z trestné lavice lovil Macek míček že své sítě podruhé. V 15.minutě hry se po střele Procházky nejrychleji zorientoval Hanák a snížil na 1:2, hned v dalším střídání této lajny viděli diváci situaci jako přes kopírák a bylo srovnáno. Minutu před koncem třetiny dostali početní výhodu i domácí, ale týmy se s první třetinou rozešly smírně 2:2.
Přenesenou početní výhodu zvládli Štíři ubránit, bohužel ve 23. minutě šli po chybě ve štírské obraně domácí znovu do vedení, které po polovině hry navýšil již na na 6:2. Krátce po šestém gólů Macka nahradil Kulhan, který se hned blýskl několika úžasnými zákroky. V poslední minutě druhé části sehráli Štíři další přesilovku, kterou tentokrát střelou od půlky využil Řezník.
Do závěrečné části nevstoupili Jihočeši dobře a v 10. minutě svítil na tabuli stav 9:3, v 54. minutě usedli krátce po sobě na trestnou lavici dva domácí hráči, Štíři dvojnásobnou početní výhodu využil, když se trefil Hejplík. V následné přesilové hře se dokázal prosadit i Matějček, který snížil na 9:5. V 57. minutě vstřelil další branku tvrdou střelou Vlček, štírské naděje, ale uhasla přesně minutu před koncem, kdy domácí podesáté skórovali.


Vyjádření trenéra hostí Lukáše Malého: „Dnes měl náš výkon k ideálu hodně daleko. Soupeř byl mnohem lepší ve hře na míčku a jen díky využitým přesilovým hrám na konci zápasu pro nás není konečné skóre tak hrozivé.“