A-tým starších žáků jde do čela

FBC Štíři ČB – FBC United ČB

Ke třetímu duelu v letošní sezoně nastoupili Štíři proti United. Derby se uskutečnilo v českobudějovické Sportovní hale. Štírští mladíci v utkání dominovali od úvodního hvizdu a do vedení šli již v první minutě. Do konce první třetiny přidali ještě 5 branek a zbytek utkání a měl být pouhou formalitou. Jenže ve druhé periodě Štíři přestali běhat a opět spoléhali na to, že vše půjde samo. Nebýt výborně chytající Faltusové, tak se mohlo utkání ještě hodně zdramatizovat. Do třetí třetiny nastoupili Štíři s vidinou zkvalitnění herního projevu, ale především zvýšení nasazení. Bohužel ospalý výkon si starší žáci přenesli i do začátku třetí třetiny. Po pár minutách hry inkasovali tři zcela zbytečné branky. Platil tedy stav 8:3, který pro Štíry určitě nebyl uspokojující. Inkasované branky ale starší žáky nezlomily, naopak. Tento direkt znamenal probuzení našich hráčů a do hry se opět vrátila aktivita z úvodu zápasu. Od této chvíle byl na hřišti pouze jeden tým a to Štíři, kteří v rozmezí deseti minut přidali 7 branek. Na konci zápasu tedy platil stav 15:3.

Komentář trenéra: „S předvedeným výkonem jsem byl spokojen, vyjma druhé třetiny. Tento herní výpadek by se nám nemusel proti kvalitnějším soupeřům vyplatit.

FBC Štíři ČB – FBC Český Krumlov

Další zápas sliboval kvalitní podívanou, jelikož Štíři změřili síly s obhájci prvního místa minulého ročníku. Pokud ale chtěli v tomto utkání pomýšlet na úspěch, tak se museli vyvarovat veškerých chyb. Především pak v defenzivě. Soupeř byl natolik kvalitní, že by tyto chyby dokázal potrestat a zajisté by nabídnutou příležitostí nepohrdl. Zápas měl od počátku náboj a probíhal v daleko větším tempu než ten předchozí. Zhruba v polovině první třetiny poslal českobudějovické do vedení Podlaha. Tento stav ale neplatil dlouho a Krumlov dvěma zásahy obrátil skóre ve svůj prospěch.  Do konce první periody se ale prosadil Bláha a zařídil vyrovnání na 2:2. Do druhé třetiny nastoupili Štíři výborně a dokázali se třikrát střelecky prosadit. Přesně mířili Bláha, Vácha a Podlaha. Nutno vyzdvihnou i bezchybnou práci směrem dozadu. Obránci zpřesnili rozehrávku, zvýšili důraz v osobních soubojích a především zblokovali velké množství střeleckých pokusů soupeře. Útočníci se příkladně vraceli a podpořili obrannou činnost. Z hlediska výkonu ve druhé třetině nebylo Štírům co vytknout. Vedení 5:2 nemělo Štíry uspokojit, nýbrž nabudit k ještě lepšímu výkonu v poslední třetině. Zpočátku třetí třetiny tento náskok navýšil přesnou trefou Vácha. Stav 6:2 ale nechtěli svěřenci Jakuba Junga a Daniela Drobiše jen bránit a dále se tlačili do útoku. Gólově se ale dokázali prosadit jen krumlovští, když dvěma zásahy korigovali stav utkání na konečných 4:6 z jejich pohledu.

Komentář trenéra: „Z naší strany to bylo perfektně odehrané utkání. Velice se mi líbil zodpovědný přístup hráčů, ale také bojovnost a nasazení. Úspěch v tomto duelu bych také přisoudil týmovému pojetí. Doufám jen, že takovéto výkony budeme předvádět častěji.“

Sestava: Faltusová, Podlaha, Máček, Hrouzek, Pražák, Šefrna, Strýhal, Vácha, Drobiš, Bláha, Gucko.

(jj)

Napsat komentář