Áčko čeká derby v Táboře

V rámci 2. florbalové ligy mužů zajíždí nadcházející sobotu florbalisté Štírů Českých Budějovic do Sezimova Ústí, kde své domácí zápasy pořádá velký rival Štírů 1. Fbk Tábor. Zápas začíná v 15:00. Štíry tak čeká první soutěžní zápas v novém roce a také první zápas po více než měsíční pauze. Poslední dva ligové zápasy Štíři vyhráli a věří si i tentokrát.

Štíry ale nečeká o víkendu nic lehkého. Derby s Táborem má vždy velký náboj, nechybí tvrdé souboje a soupeři si nedají nic zadarmo. I proto zápasy pravidelně končí velmi těsným brankovým rozdílem. To dokazuje i výhra Tábora v Českých Budějovicích 4:3 v prvním letošním vzájemném zápase obou týmů. Štíři chtějí tento nezdar ze začátku sezony odčinit a jejich trenér Jiří Kratochvíl říká: „Na Tábor jsme se důkladně připravovali. Víme, co budou hrát. Soupeř bude bránit na polovině a čekat na naše chyby. Proto jsme se v trénincích zaměřili na překonávání soupeřovy obrany.“

Štírům patří v tabulce 2. ligy po polovině soutěže páté místo, Tábor je třetí. V případě vítězství se Štíři dotáhnou na soupeře na rozdíl pouhých dvou bodů.

Napsat komentář