Áčko důležitý zápas v Havířově zvládlo

K dalšímu zápasu 1.ligy vyjeli Štíři do dalekého Havířova.Hned v prvním střídání se prosadil nenápadnou střelou Králík. V 5. minutě navýšil štírské vedení Drobiš. Ne tento gól domácí Torpédo rychle odpovědělo a snížilo na 1:2. V 9. minutě po krásné kombinaci, se poprvé v dresu Áčka trefil Vojáček. V první třetině i dál padaly góly, jak na běžícím pádu za Jihočechy se prosadili postupně Drobiš, Králík a Havelka. Domácí skórovali do svatyně Macka dvakrát a do šaten šli v lepší náladě Štíři, kteří vedli 6:3.
Na začátku druhé části viděli fanoušci několik promarněných šancí na obou stranách hřiště. Ujala se až střela Hanáka. Torpédu stačilo pár vteřin a také skórovalo. Štíři si však s sebou přivezli střeleckou formu, kterou potvrdil osmým gólem Měřička. Před druhou sirénou se ještě prosadil Hejplík a i do druhé přestávky šli, díky stavu 4:9 šťastnější Štíři.
Do závěrečné třetiny domácí opravdu vlétli jako torpéda, jejich zvýšená aktivita přinesla snížení na 7:9. Štírům se povedlo nástup Torpéda zastavit a začali zodpovědně bránit. Necelé čtyři minuty  využil trestného střílení Havelka, který se radoval, tak horlivě, že si vysloužil od rozhodčích trest. Štíři i ve čtyřech skvěle bránili v poslední minutě zápasu přidal jedenáctý gól Procházka. Definitivní tečku za zápasem udělali gólem domácí hráči. Štíři oslavili teprve druhé venkovní vítězství v letošní sezóně.

Komentář trenéra hostí Lukáše Malého: „Dnes rozhodla naše produktivita v první třetině. Na začátku druhé části jsme byli horší, ale třetinu i tak vyhráli a vytvořili si tak před závěrečným dějstvím velký náskok. Torpédo zápas zdramatizovalo rychlými brejky, ale náskok jsme si pohlídali.“