Áčko hraje s Mukařovem 2:2, rozhodne úterý

Florbalisty Štírů z Českých Budějovic čeká v úterý 15. března od 20:30 ve sportovní hale v Českých Budějovicích zápas roku. V rozhodujícím pátém utkání čtvrtfinálové série play-off Národní ligy vyzvou za stavu 2:2 na zápasy loňského mistra soutěže TJ Sokol Mukařov. Štíři si v sobotu v prodloužení vybojovali mečbol, ten však o den později nedokázali proměnit.

FBC Štíři České Budějovice – TJ Sokol Mukařov 7:6 po prodloužení (3:3, 1:1, 2:2 – 1:0)

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně. Skóre utkání otevřel ve třetí minutě Sláma. Domácí odpověděli v přesilové hře po střele Malého a o půl minuty později strhl vedení na stranu domácích po pěkné přihrávce Havelky Měřička. Hosté ale okamžitě vyrovnali – 2:2. Za domácí využil další přesilovou hru, tentokrát 4 na 3, Hrdý. Jenomže Mukařovští do přestávky vyrovnali. Druhá třetina byla na góly chudá. Za hosty se prosadil jen Kalát, Štír Farka ale vyrovnal.

Začátek třetí periody byl pro domácí z říše snů. Během dvou minut naservíroval Havelky dvě gólové přihrávky pro Farku a Hrdého a Jihočeši vedli 6:4. Do 51. minuty bylo ale vyrovnáno. Rozhodnout tak muselo prodloužení, ve kterém Hejplík zachytil rozehrávku hostů a po průniku středem hřiště rozhodl o výhře Štírů.

Byl to krásný zápas s velkým nasazením na obou stranách, který se divákům musel líbit. V závěru oba týmy neproměnily přesilové hry a my jsme nakonec měly víc štěstí, když Václav Hejplík neomylně využil chybu soupeře. Fantasticky nás podržel brankář Jakub Kunst a doufám, že i v neděli při nás bude stát štěstí a sérii ukončíme už v Praze. Ale určitě to bude hodně bolet,“ zhodnotil utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 4. Malý (Havelka), 5. Měřička (Havelka), 9. Hrdý (Tomšíček), 29. Farka (Hejplík), 42. Farka (Havelka), 43. Hrdý (Havelka), 63. Hejplík (Měřička) – 3. Sláma (Majer), 5. Kášek (Noha), 13. Smutný (Sláma), 26. Kalát (Zbyněk), 44. Majer (Noha), 51. Sláma. Střely: 31:32. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 140. Rozhodčí: Knap, Kněžík.

TJ Sokol Mukařov – FBC Štíři České Budějovice 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)

Druhé utkání Štírům vůbec nevyšlo. Po brankách domácího Smutného a hostujícího Slepičky platil dlouho stav 1:1. Na konci první části ale Jihočeši špatně střídali, čehož Mukařovští využili ke vstřelení vedoucí branky. Během prvních pěti minut druhé periody se odehrálo vše podstatné v této části. Nejprve po špatném bránění standardní situace domácí Smutný zvýšil vedení domácích. Bleskově ovšem odpověděl Kudláček. Z další standardní situace se ale trefil Podhráský a domácí vedli 4:2.

Do třetí části vstoupili Štíři aktivněji a hned ve 41. minutě se trefil Farka – 4:3. Další šance ale Jihočeši nevyužili a domácí dvěma slepenými góly odskočili do vedení 6:3. Gólový účet utkání uzavřel střelou do prázdné branky Jihočechů Kášek – 7:3.

„K zápasu jsme přistoupili neuvěřitelně laxně a vlastně celou dobu jsme se nedokázali dostat do tempa. Náznak zlepšení tam byl ve třetí třetině, kdy jsme rychle snížili a na střídačce zase byla vidět bojovná nálada, ale v nejméně vhodný okamžik přišly velké chyby, které soupeř potrestal,“ shrnul utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 3. Smutný (Kášek), 19. Vaculík (Svatoš), 23. Smutný (Sláma), 26. Podhráský (Kalát), 45. Vaculík, 53. Kalát (Pudich), 57. Kášek – 8. Slepička (Malý), 23. Kudláček (Staněk), 41. Farka (Froněk). Střely: 36:26. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 50. Rozhodčí: Kytler, Sommer.

Napsat komentář