Áčko i béčko starších žáků s třemi body

AKTUALIZOVÁNO

FBC Štíři ČB A – FBC Štíři ČB B 12:1 (4:1,3:0,5:0)

V úvodním střetnutí sedmnáctého kola Jihočeské ligy starších žáků změřily své síly obě naše mužstva. Na každé straně se proti sobě rovněž postavili hráči z řad mladších žáků. Kromě ostřílených Honzy Gucka, Radima Hrouzka, Dana Drobiše a Petra Bláhy si svůj první start za áčko stržů připsal Marek Würstl.

Před zápasem probíhalo na obou stranách mohutné hecování a srandičky ale s úvodním buly šlo kamarádství stranou. První velkou šanci měla dvojce Caha – Brázda, ale Honza Procházka se vyznamenal a na poslední chvíli šanci zneškodnil. Kanonýr David Caha se prosadil v páté minutě, za další minutu navyšoval vedení kapitán Šimon Perek. Do konce třetiny se ještě jednou prosadili Brázda a opět Caha. Béčko snižovalo z hokejky Tadeáše Dvořáka, kterému asistoval Lukáš Půlpytel. Druhá třetina nabízela obdobný scénář jako ta první. Štíři A se tlačili do šancí, ale gólově se prosazovala jen dvojce tahounů Perek – Caha. Sice se ,,áčkaři,, snažili o kombinaci a souhru ale většina branek skončila po individuálních akcích. Štíři B se rovněž snažili s výsledkem něco udělat, ale většina akcí končila v rohu, případně zblokovanými pokusy. I přes veškerou snahu se jim gól nepodařilo vstřelit a tak Tadeáš Dvořák byl jejich jediným střelcem. Poslední třetina nabídla na straně áčka pět přesných zásahů. Dvakrát se z pozice střílejícího beka, i když někdy se štěstím, prosadil Víťa Máček, na jehož startem v tomto dvojkole se nesl velký otazník. Trefil se ještě Robin Podlaha, a hattrick dokonal Adam ,,cipísek,, Brázda. Áčkaři tak pokořili své kolegy i v druhém vzájemném střetnutí.

1.FbK SPŠ Tábor – FBC Štíři ČB 11:9 ( 5:2, 5:2, 1:5)

V druhém utkání dvou sousedů v tabulce začali lépe táborští a ujali se dvoubrankového vedení. Štíři dovedli srovnat Máčkem a Cahou. Tábor, posílený o dva hráče hrající pravidelně druhou ligu dorostenců si s vyrovnáním nic nedělal a za první třetinu nasázel Štírům pět branek. Ve většině branek měla prsty dvojce Kollárik – Řezník. Štíři nastoupili do druhé třetiny s odhodláním zápas zvrátit ve svůj prospěch, ovšem táborská dvojce si s naší obranou hrála jako kočka s myší. Opět nám nasázeli pět branek. Dan Eliáš se ovšem i přes své špatné rozpoložení, které občas dával najevo, některými svými zákroky držel naše akcie na bodový zisk. Korigovat stav se podařilo z hokejek Pereka a Máčka. Celkové skóre po dvou třetinách bylo 10:4. Kdo si z přítomných myslel, že se zápas pouze dohraje, byl na velkém omylu. Trenér Štírů nabádal ke hře do těla dvou táborských snajprů. Souboje u mantinelů se začaly zostřovat, a jak plynul zápas ke svému konci, bylo vidět i několik soubojů za hranicí pravidel. Štíři začali stíhací jízdu. Za zmíňku stojí neproměněné trestné střílení Davida Cahy. Soupeř zasadil, rozhodují ránu v desáté minutě. Tento gól Štíry ale do kolen nesložili a ještě jednou snížili. To už bohužel bylo z jejich strany vše a ze třech bodů se radoval soupeř. Zlepšený výkon ve třetí třetině na body nestačil, i když ji budějovičtí vyhráli 5:1.

Sestava ,,A,,: Eliáš D. – Eliáš M., Máček, Šefrna,Podlaha – Caha,Perek,Brázda,Würstl, Bláha, Schwarz Martin

Sestava ,,B,,: Procházka- Drobiš, Hrouzek, Gucko, Zeman, Schwarz Marek, Nymburg, Valenta, Strýhal, Pražák, Šulista, Půlpytel, Dvořák

 Komentář trenéra Pavla Válka: v některých momentech obou zápasů mi přišlo, že nehrajeme jako tým. Ve druhém zápase rozhodlo proměňování šancí. Alespoň, že kluci našli sílu s výsledkem něco udělat, to nás může motivovat do dalších zápasů.

FBK JokerZ Č.B. – FBC Štíří Č. Budějovice B 5 : 10 (1:2,2:2,2:6)

Před tímto utkáním nám bylo jasné, že nás čeká těžší zápas než minule, kdy jsme tohoto soupeře porazili 13: 3, protože tentokrát nastoupil jejich nejlepší hráč Dominik Sobolík, který v posledním utkání porazil družstvo Písku sám, když vstřelil všech 6 gólů JokerZ. A i v tomto zápase se na konečném výsledku podílel třemi góly a jednou asistencí. Pokyn před zápasem zněl nehlídat ho osobně ale věnovat mu maximální pozornost.

Od začátku zápasu jsme měli převahu, ale do vedení šel soupeř, když využil nedorozumění našeho obránce a brankáře. Do konce třetiny jsme výsledek otočili zásluhou Zemana a Půlpytla.

Ve druhé třetině jsme navýšili vedení na 4:1, když se trefili Valenta a Zeman, jenže ještě do konce třetiny se soupeř trefil také dvakrát a bylo zaděláno na drama.

Na začátku třetí třetiny předvedl nejhezčí akci dne Valenta, když obešel dva protihráče, třetímu nasadil jesličky a sólo přes celé hřiště zakončil ukázkovým bekhendovým blafákem. Od tohoto momentu už unavený soupeř hrající jen s osmi hráči přestal vzdorovat. Nám se postupně povedlo navýšit vedení až na 8:3 když se postupně trefili Dvořák, Valenta a Nymburg, pak skóroval soupeř, další naše dva góly vstřelili Šulista a Valenta a poslední slovo měl opět soupeř, který snížil na konečných 10:5 pro nás.

Sestava: Procházka- Drobiš, Hrouzek, Gucko, Zeman, Schwarz Marek, Nymburg, Valenta, Strýhal, Pražák, Šulista, Půlpytel, Dvořák

Hodnoceni trenérů: Na rozdíl od prvního zápasu, kde jsme hráli příliš ustrašeně, byl tentokrát náš výkon podstatně lepší. I když v naší hře bylo dost chyb, předvedli jsme týmový výkon a zaslouženě zvítězili.

Napsat komentář