Áčko i junioři o víkendu zvítězili!

V sobotu nastoupil k desátému kolu Národní ligy na palubovce mužský A-tým Štírů. Turnovu se pomstil za vyřazení z loňského play-off výhrou 8:4. Netradičně jen jedno utkání odehráli junioři. V neděli doma porazili Kladno 11:9.

FBC Štíři Č. Budějovice – TJ Turnov 8:4 (4:0, 1:4, 3:0)

Štíři vstoupili do utkání výborně. Malý využil přesilovku již ve čtvrté minutě. Poté se trefil Hejplík a Jihočeši do konce první části dostali výhodu ještě dvou přesilovek. Obě zásluhou Malého a Hanáka využili – 4:0. Ve druhé části se v oslabení prosadil Hanák a utkání se zdálo být rozhodnuté. Jenže ještě v téže přesilovce se poprvé trefili hosté a vrátili se do hry. Do konce prostřední dvacetiminutovky přidali ještě tři góly a bylo zaděláno na drama – 5:4.

Jihočeši vstoupili do třetí periody lépe, Malý sice neproměnil trestné střílení, ale v přesilovce se trefil Matějček a v další početní výhodě Hanák. Skóre do power-play soupeře uzavřel Šimek – 8:4.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Dokázali jsme se vyrovnat se soupeřovým betonováním a i přes problémy ve druhé třetině jsme zápas celkem zvládli. Díky za utkání.“

Více informací zde: https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-194960.htm

Junioři

FBC Štíři Č. Budějovice – Kanonýři Kladno 11:9 (1:2, 5:3, 5:4)

První třetinu Štíři i přes branku Vlčka v úvodní minutě prohráli 1:2. Poté se ale strhla přestřelka. Jihočeši ve druhé části otočili na 6:4, soupeř snížil na 6:5. Drama se odehrálo i v poslední dvacetiminutovce. Nejprve soupeř z přesilovky vyrovnal. Štíři zásluhou Dědiče ještě strhli vedení na svou stranu, ale Kladno třemi góly otočilo utkání ve svůj prospěch – 7:9. Jihočeši duel nevzdali a po brankách Procházky, Šimka, Vlčka a opět Procházky otočili na konečných 11:9. Z posledních tří utkání tak berou 7 bodů.

Komentář domácího Lukáše Malého: „Výborný týmový výkon nás dovedl k vítězství.“

Více informací zde: https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-195087.htm