Áčko o prodlouženém víkendu bralo 3 body

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic odehráli o prodlouženém víkendu dvě ligová utkání. Nejprve v sobotu v Chomutově přišli po osmi výhrách v řadě o letošní neporazitelnost, poté v pondělí na domácí půdě porazili lídra soutěže z Kadaně. Nyní jim patří v Národní lize čtvrtá příčka.

FBC 98 Chomutov – FBC Štíři České Budějovice 7:2 (1:0, 1:1, 5:1)

Štíři na půdě loňského vítěze základní části Národní ligy hráli dlouho vyrovnané utkání, i když jejich výkon zdaleka neodpovídal hře v posledních zápasech. Budějovické hráče trápil zejména špatný pohyb a tragická koncovka. V úvodní periodě Malý s Majnerem nastřelili jen tyčky a tak se do vedení dostali domácí. Ti v polovině utkání skóre navýšili na 2:0. Jihočeši se nadále trápili v koncovce, kdy zejména druhá lajna hostí nedokázala proměnit vyložené šance. Snížit se povedlo až necelé dvě minuty před koncem druhé dějství Formánkovi a vzápětí se díky přesilové hře naskytla Štírům příležitost pro vyrovnání. Vilímek však netrefil míček před prázdnou brankou a tak se šli do kabin za stavu 2:1 pro domácí.

Jihočechům se nepovedlo přesilovou hru zužitkovat ani na začátku poslední části. Naopak domácí přidali hned po návratu svého hráče z trestné lavice třetí branku. Od té doby se Štírům přestalo dařit již úplně. Z častých soupeřových brejků inkasovali ještě čtyři branky. A když se za Štíry trefil jen Malý, tak Chomutov zvítězil 7:2.

„Odehráli jsme nejhorší zápas sezony. Na Chomutov jsme ztráceli v nasazení, pohybu i chuti po vítězství a pět inkasovaných gólů ve třetí třetině to jen potvrdilo. V pondělí doma proti Kadani musíme předvést úplně jiný florbal, abychom mohli pomýšlet na výhru,“ zhodnotil nepovedené utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 10. Dudek (Fiala L.), 33. Andrle (Krajník), 42. Štěrba (Jäschke), 45. Bejček (Krajník), 48. Fiala T. (Chocholoušek), 51. Fiala L. (Klíma), 57. Andrle (Bejček) – 39. Formánek (Koš), 55. Malý (Staněk). Střely: 36:30. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváků: 94. Rozhodčí: Kunz, Šedivý.

FBC Štíři České Budějovice – FBC DDM Kati Kadaň A 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)

Štíři od začátku utkání podávali mnohem lepší výkon než před dvěma dny. Trápení v koncovce však stále pokračovalo. Několik slibných šanci nedokázali Jihočeši proměnit. Na druhé straně držel kadaňské střelce na uzdě brankář Kunst. A tak jediná branka v první části padla v přesilové hře hostů, když se trefil kadaňský Pačmag. Ve druhé části pokračovalo představení brankářů, ale hráči přidali v ještě více v nasazení a tak bylo k vidění mnoho osobních soubojů, střeleckých příležitostí a přesilových her. Ukázkovou kombinaci sehráli ve 39. minutě hosté a vedli již o dvě branky. Do konce druhé části protrhl střeleckou smůlu domácí Formánek a po dvou třetinách tak byl stav 1:2.

Ve třetí třetině se Štíři začali stávat lepším týmem a odměnou jim bylo vyrovnání po střele Malého ve 47. minutě. Tentýž hráč o dvě minuty později strhl vedení na stranu Jihočechů a o 10 vteřin později zvýšil na 4:2 Hrdý. Ten již po dvou minutách slavil svou druhou trefu v utkání, ale rozhodčí jí nakonec odvolal. V 54. minutě se hostům povedlo snížit na rozdíl jedné branky, ale to bylo z jejich strany i přes výhodu přesilové hry a power-play vše. Za domácí ještě v závěru neproměnil trestné střílení Malý a tak utkání skončilo výhrou domácích 4:3.

„Ze soupeře jsme měli respekt, jelikož v sobotu nastřílel Strakonicím 17 gólů, a myslím, že nám to pomohlo. Kadaň jsme nepodcenili, hráli jsme zodpovědně a ve druhé polovině utkání jsme podle mě byli lepším týmem. Díky tomu se nám podařilo skóre otočit z 0:2 na 4:2 a nakonec jsme ubránili těsné vítězství,“ okomentoval utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: : 40. Formánek (Staněk), 47. Malý (Vilímek), 50. Malý (Staněk), 50. Hrdý (Žáček) – 13. Pačmag (Turek), 39. Procházka (Pačmag), 54. Žemlička (Štěrba). Střely: 25:29. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Rozhodčí: Pěnička, Šafář. Diváci: 56.

Napsat komentář