Velký turnaj mládeže za podpory města

V sobotu 12. Září pořádali Štíři velký mládežnický turnaj, kterého se účastnilo okolo dvě stě florbalistů a florbalistek. Týmy byly rozděleny do 4 kategorií a hrálo na dvou halách. V uskutečněných třiceti dvou zápasech padlo více než 400 branek, takže i diváci si přišli na své.

V kategorii přípravek, která se hrála bez brankářů na malé branky, zvítězil tým Dračic z Malont. Na druhém místě se umístil FBC Došwich Milevsko. Třetí příčku a bronzové medaile získal tým pořádajícího klubu FBC Štíři České Budějovice – Modří.

V kategorii elévů přišli ke slovu i brankáři, kteří hájili branky snížené o 30cm dle regulí České florbalové unie. Nejlepších výsledků a zasloužené první místo vybojovali hráči Štírů z Českých Budějovic. Na druhém místě skončili Malonty a třetí příčku bralo Milevsko, které po špatném začátku turnaje předvedlo drtivý finiš.

V kategorii mladších žáků excelovalo Milevsko. Vyhrálo všechny utkání a v závěrečném finále porazili mužstvo Býků z Týna nad Vltavou. Třetí místo brali pořádající Štíři, kteří po silném ročníku narození 2002 (letos již starší žáci) budují nový tým.

V kategorie starších žáků a dorostenců došlo na měření sil mezi Milevskem a Štíry. Toto měření dopadlo vítězně pro pořádající Štíry, i když Milevsko jasně ukázalo, že se u nich dělá florbal dobře a o talenty nemají nouzi.

Velké poděkování patří 186 zúčastněným hráčům, jejich trenérům a přítomným rodičům za bezproblémový průběh turnaje. Vítězům samozřejmě gratulujeme, poraženým také, protože bez poražených by nebylo vítězů. Zároveň velké dík patří organizátorům, rozhodčím a statutárnímu městu České Budějovice. To zahrnulo tento turnaj do oslav 750 let založení města.

Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.

 

 

 

 

 

Napsat komentář