Áčko odehrálo přípravný turnaj

Muži mají za sebou první herní test před novou ligovou sezonu. Z turnaje South Bohemia HC Beton Cup v Jindřichově Hradci přivezli čtvrté místo. V třídenním klání na Štíry nejdřív čekaly tři zápasy v základní skupině A. V pátek dopoledne remizovali s Chomutovem 3:3, odpoledne porazili Telč 4:2 a v sobotu dopoledne prohráli 2:4 s Košicemi. Třetí místo ve skupině znamenalo nasazení do osmifinále proti Písku. Sobotní večerní duel muži zvládli 4:2 a těšili se na pokračování play-off v neděli, kdy je čekal hlavní favorit turnaje z České Lípy.

Štíři přistoupili ke čtvrtfinálovému zápasu koncentrovaně a Českou Lípu zaskočili gólem už po 20 vteřinách hry. I v dalším průběhu zápasu to byli spíše Jihočeši, kteří určovali tempo hry a i přes závěrečnou, tříminutovou snahu soupeře při hře bez brankáře dovedli utkání k překvapivé výhře 5:3. V semifinále se pak Štíři střetli opět s Košicemi. V repríze souboje ze základní skupiny vedli Slováci už 2:0, ale tlak Jihočechů ve druhé části postupně narůstal a proměnil se ve vyrovnání. Obrat už Štíři nestihli, a tak se rozhodovalo při nájezdech. Jediným úspěšným střelcem byl kapitán slovenského výběru a na modro-bílý tým tak zbyl pouze zápas o bronz. V něm se Štíři postavili proti Dačicím. Ve vyrovnaném duelu se Štíři ujali vedení 2:0, ale soupeř přidal po přestávce na tempu a skóre otočil na 2:3. Štírům nepomohla ani hra bez brankáře a tak se s turnajem rozloučili čtvrtým místem.

„Když už jsme se dostali do semifinále, tak jsme samozřejmě pomýšleli minimálně na medaili. Proti Košicím nám chybělo štěstí při nájezdech, s Dačicemi jsme ve druhé půli úplně přestali běhat. Ale v těžké konkurenci je čtvrté místo poměrně úspěch, když si vezmeme, že někteří hráči viděli hokejku prakticky po několika měsících. Odehráli jsme sedm kvalitních zápasů, viděl jsem v akci přes 20 hráčů, takže to byl dobrý začátek herní sezony. Teď nás čeká Czech Open a na konci srpna 1. kolo Poháru, myslím, že jsme dobře nastartovaní, abychom uspěli v těchto kláních,“ řekl trenér Štírů Jiří Kratochvíl a nezapomněl poděkovat jindřichohradeckým organizátorům za skvěle připravený turnaj.

Více o turnaji se můžete dozvědět na webu turnaje: www.sbcjh.cz

Napsat komentář