Nově utvořený tým žen se připravuje na 1. ligu

O sloučení dvou největších florbalových klubů na jihu Čech se hovořilo již mnoho let. Zejména pro ženské týmy, které se potýkaly s potížemi při naplňování kádrů, je to jediná cesta za vyššími soutěžemi na jihu Čech. Proto se oba ženské týmy na toto dlouhodobě připravovaly a již v průběhu sezony 2014/15 probíhaly pravidelné společné tréninky. „Na konci sezóny jsme nastoupili již jako jeden tým a úspěšně odehráli dvě přátelská utkání. Prvoligovou Soběslav i extraligový tým Elite Praha jsme porazili. Společný začátek lze považovat za více než úspěšný.“ řekl Radek Vobr, jeden z trenérů týmu.

Jaký je trenérský kádr a jak funguje společná práce trenérů?

Po prvotním hledání toho správného trenérského nastavení lze konstatovat, že celé sloučení proběhlo takto: Jirka Charvát z osobních důvodů (očekává první přírůstek do rodiny) požádal o dočasné uvolnění z trenérských povinností. Libor Lukš přislíbil působení i do další sezóny. Od juniorek se k trenérskému týmu přesouvá Luboš Hanšpach a dále působí na pozici trenéra žen Radek Vobr. V současnosti není stanoven post hlavního trenéra, síla je spatřována v trenérském týmu.

Jaká je účast na trénincích a jaký je plán letní přípravy?

To je malinko horší otázka. Trénujeme pravidelně v pondělí, úterý a ve čtvrtek od 18:00 u všesportovní haly. Očekávali jsme, že letní přípravy se zúčastní okolo dvaceti hráček. V současnosti pravidelně chodí okolo deseti a další čtyři hráčky, které jsou mimo České Budějovice, mají individuální tréninkový plán a počítáme, že se zapojí až v průběhu letního soustředění. To je naplánováno na třetí týden v srpnu, tedy v týdnu od 17. 8. 2015.

Jaký je hráčský kádr a jaké má tým ambice v příští sezóně?

Podle původních počtů hráček v obou klubech se počítalo s A týmem v první lize a B týmem ve druhé. Bohužel počty hráček, které zaplatily zálohu, byly nízké a na dva týmy nedostačující. Proto pro hráčky, které plánovaly hrát pouze za B tým, je připravena možnost nastoupení za A tým v přátelských, pohárových a případně domácích ligových utkáních. Pokud jich bude alespoň na jednu pětku, mohou hrát zápasy za muže C. Ti hrají kvalitativně obdobnou soutěž druhé ženské lize.

Napsat komentář