Áčko otočilo zápas v Havířově

K 8. kolo vyjeli Štíři na půdu Slovanu Havířov.
Od prvních minut zápasu se hrál aktivní florbal. Ve třetí minutě využili domácí závaru před svatyní Macka a ujali se vedení. Po necelých dvou minutách využil standartní situaci Hanák a srovnal vývoj zápasu. V polovině třetiny dostali Jihočeši šanci na obrat v podobě přesilové hry. Nabídnutou šanci nezužitkovali. Domácí ubráněné oslabení dostalo do pohody a z rychlého protiútoku přidali druhý gól. V 16. minutě diváci sledovali další utrápenou přesilovku Štírů. I tentokrát krátce po uplynutí trestu vsítili domácí gól a dostali se do vedení 3:1.
Druhou třetinu začali lépe domácí, již ve 3.minutě odskočili do vedení 4:1. S góly se v následujících minutách roztrhl pytel. Nejdříve krásně snížil Drobiš, poté rychle odpověděli domácí, znovu Drobiš a hned dvakrát domácí – 7:3.   V polovině zápasu zaúřadoval Hanák. Nejdříve snížil na 7:4 a krátce na to vybojoval nájezd, který suverénně proměnil. Ve 33. minutě měli Štíři další výhodu jednoho muže v poli, ani tentokrát ji nepotrestali, naopak domácí vybojovali nájezd. Macek neskutečně vystál a chytil!
Třetí třetinu se Štíři hnali za vyrovnáním. Všechny nadějné akce však tíženou branku nepřinesly. V 53. minutě se před brankou uvolnil Drobiš a snížil na rozdíl jediné branky. I nadále Jihočeši tlačili soupeře. Necelé dvě minuty před sirénou sáhl Malý po oddechovém čase. Štíři sehráli krátkou power play, Froňkova střela neměla správné parametry a Macek musel rychle zpátky. Naštěstí se míček dostal k Hanákovi, který po krásném sólu našel Králíka a bylo srovnáno. V čase 59:02 Hanák dokončil svoji one man show a výtočí zpoza branky upravil na 8:7 a rozhodl zápas!  

Sestřih zápasu: ZDE