Dva týmy starších žáků v prvním koši

Dalším turnajem pokračovala liga starších žáku, tentokrát v Písku. Po minulém turnaji se změnilo složení skupiny, kdy do prvního koše k týmům FBC Štíři ČB zelení, Písku, postoupily týmy SK Meťák ČB a FBC Štíři ČB žlutí.
Tým žlutých se snažil, bojoval, dřel, ale na ostatní týmy to bohužel nestačilo a prohrála všechny zápasy. Velmi dobrým výkonem v týmu žlutých se prezentoval brankář Vojta Novotný, který pochytal snad i nemožné.
Tým zelených jel na turnaj i bez několika opor, z důvodu karantény nebo zranění, ale i tak se nám podařilo složit velmi silný tým. V prvním zápase jsme narazili na tým SK Meťák ČB, který s námi držel krok jen v první části, ve druhé už byl klid a pohoda na našich florbalkách a my tak pohodlně dokráčeli k vítězství 5:1. Ve druhém zápase pak FBC Písek ukázal svoji sílu a zaslouženě nás porazil 8:2. Náš tým držel s místními borci krok jen 8 minut. Poté se naše hra trošku rozpadla a na zvrat už to nebylo. Ve třetím zápase pak nás tým žlutých zaskočil z volného úderu a ujal se vedení. Naštěstí žádné drama z toho nebylo a do konce první části jsme si vedení vzali zpět. Ve druhé půli už se hrálo jen na jednu branku a jen díky Vojtovi Novotnému utkání skočilo pouze výhrou 7.1
„Děkujeme všem klukům a pořadatelům za skvělý turnaj. Všichni se snažili, bojovali a nikomu nic nedali zadarmo. Jedinou „divnou“ zprávou po turnaji je, že tým zelených byť skončili na 2. místě v turnaji, tak sestupuje do 2. koše a tým žlutých, který nevyhrál ani jeden zápas se v 1. koši udržel. Jak říká klasik „Sport nemá logiku“. “ doplnil trenér Zelených Martin Vašíček.


*foto Flickr Florbal Sparta, Salming cup