Áčko po devíti výhrách prohrálo

Florbalisté Štíři České Budějovice odehráli o víkendu zápasy třetího a čtvrtého kola 2. ligy mužů na hřišti soupeřů. Nejprve si v sobotu poradili s nováčkem soutěže Jihlavou 6:8. A následně v neděli nestačili na Třebíč 7:8. V tabulce jsou tak třetí jen dva body za vedoucím ex-prvoligovým Žďárem nad Sázavou, na jehož hřišti se Jihočeši představí již v dalším kole 19. října.

FBŠ Jihlava – FBC Štíři České Budějovice 6:8 (1:2, 4:2, 1:4)
Štíři vstoupili do zápasu tradičně ve vysokém tempu, vytvářeli si spoustu šancí, ale střelecky se z ojedinělého brejku prosadil soupeř. Z trestného střílení však vyrovnal Malý a tentýž hráč do přestávky skóre otočil. Na začátku třetiny jakoby se Jihočeši zapomněli v šatně a hru začali diktovat domácí, kterým se i se štěstím povedlo otočit na 4:2. Pak ale zatáhl za „záchrannou brzdu“ Havelka a z přesilovky vyrovnal Malý. Jenže domácím se povedlo ještě v průběhu prostřední dvacetiminutovky dostat opět do vedení. Naštěstí pro Štíry v zápase naposledy. Tlak Jihlavských na začátku třetí třetiny totiž přestáli a z brejku udeřil Hejplík a brzy po něm poslal Jihočechy do vedení Froněk. To navýšil ještě Malý a rázem byli Štíři o dva góly napřed. Domácí sice necelých pět minut před koncem snížili, ale na to měl ihned nachystanou odpověď Malý – 8:6 pro Štíry. Tento stav vydržel i přes závěrečnou power-play až do konce zápasu a Štíři slavili devátou výhru v řadě v soutěžním zápase.

Trenér Štírů Jiří Kratochvíl k zápasu řekl: „Nepovedla se nám druhá třetina, jinak bychom zápas mohli rozhodnout už dřív. Soupeř ale bojoval a trápil nás až do poslední vteřiny.“

Branky (asistence): 10. Šesták (Paul), 21. Paul (Varhaník), 26. Kuchyňa, 27. Daněk (Paul), 38. Long (Přikryl), 56. Paul (Varhaník) – 11. Malý, 19. Malý (Havelka), 30. Havelka, 31. Malý, 43. Hejplík (Melíšek), 46. Froněk (Hejplík), 55. Malý, 56. Malý (Havelka). Rozhodčí: Kyjovský, Veselý. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváků: 29.

Snipers Třebíč – FBC Štíři České Budějovice 8:7 (3:3, 1:1, 4:3)
Štíry čekal v neděli jeden z favoritů soutěže. Jihočeši se však nezalekli a opět svého soupeře od začátku přehrávali. Proti změně skóre byl však výborně chytající brankář domácích, kterého překonal až ve 12. minutě Melíšek. Poté si však vybrali slabší chvilku v obraně a během tří minut byla herní pohoda pryč a domácí šli do vedení 3:1. Do přestávky dvěma góly ale ještě stihl vyrovnat Malý. A na začátku druhé periody vrátil Jihočechům vedení Trestr. Domácí s odpovědí čekali pouhé čtyři minuty. Další šance v této třetině zůstaly neproměněny a utkání měla rozhodnout poslední část. V té nejprve využil chybnou rozehrávku Třebíčských Froněk a Štíři vedli 5:4. Od té doby nastala přetahovaná o výsledek, kterou ukončil až v čase 58:08 domácí Petr, když vsítil poslední a rozhodující branku utkání – 8:7. Štíři tak po devíti výhrách v soutěžních zápasech přišli o neporazitelnost, která trvala od 24. února, kdy Jihočeši prohráli v Trutnově.

„Každá série jednou končí a my se budeme snažit, aby ta další začala už v dalším zápase. Rozhodčí nám bohužel v zápas neuznal podle mého názoru dva regulérní góly, což nás poznamenal hlavně psychicky,“ poznamenal Kratochvíl.

Branky (asistence): 15. Petr Štěpánek (Pavel Štěpánek), 16. Štveráček (Petr), 18. Svoboda (Štveráček), 29. Petr Štěpánek (Pavel Štěpánek), 45. Pavel Štěpánek (Janata), 46. Pavel Štěpánek (Petr Štěpánek), 54. Farkaš (Černý), 59. Petr (Farkaš) – 12. Melíšek (Froněk), 19. Malý (Žáček), 20. Malý (Havelka), 23. Trestr (Blažek), 42. Froněk, 53. Havelka (Slepička), 57. Havelka (Malý). Rozhodčí: Drška, Meisner. Bez vyloučení. Diváků: 30.

Napsat komentář