Áčko po přestřelce v Benešově narazí na Tatran

Ke čtvrtému kolu poháru vyjeli Štíři na palubovku divizního Benešova.

SK Florbal Benešov – FBC Štíři 7:8 (3:1, 3:4, 1:3) 
Od prvních minut byli Jihočeši nekoncentrovaní a dělali zbytečné chyby. Domácí toho využili a v 18. minutě vedli 3:0. Štíři se branky dočkali až v poslední minutě první třetiny. Poprvé v poháru skóroval Jan Staněk.
Do druhé třetiny vstoupili hosté lépe, to se hned ukázalo na hřišti. Po čtyřech minutách bylo vyrovnáno zásluhou Bučoka a Havelky. Vyrovnaný stav trval pouze tři minuty a domácí šli znovu do vedení. Během dvou minut ale Froněk dokázal vstřelit dva góly a strhl vedení na štírskou stranu. Do konce druhé třetiny se trefili pouze domácí a to hned dvakrát. Po druhé třetině svítilo na tabuli skóre 6:5.
Ve třetí minutě využil přesilovku Malý a bylo opět vyrovnáno. Domácí krátce na to přidali svůj sedmý gól, na který odpověděl Králík. Rozhodující moment zápasu přišel v 54. minutě, kdy Froněk zkompletoval hattrick! Jihočeši si vedení i díky zákrokům Kulhana udrželi.

Komentář trenéra hostí Lukáše Malého: „Utrápené vítězství. Hráči se ve všední den nedokázali zkoncentrovat na zápas. Věřím, že to pro nás bude ponaučení. V dalších zápasech se vrátíme na vlnu kvalitních výkonů. “

V 5. kole narazí stejně jako v loňském roce na Tatran Střešovice.