Áčko poprvé bez bodu, ligu ale nadále vede

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice mají za sebou neúspěšný vstup do nového roku. V sobotu prohráli v Náchodě 9:10 a den na to i v Trutnově 3:6. Přestože o víkendu v 2. lize mužů nezískali ani bod, nadále vévodí tabulce divize III s náskokem dvou bodů na Žďár nad Sázavou.

„Více než měsíční přestávka v soutěži nám uškodila. Zatímco v listopadu a prosinci jsme byli ve formě, teď jsme předvedli sotva poloviční výkon,“ řekl trenér Štírů Jiří Kratochvíl. „Nedařilo se nám vůbec nic. Obrana byla tragická, útok fungoval jen v Náchoděa přesilovky byly žalostné,“ doplnil.

Florbal Primátor Náchod – FBC Štíři Č. Budějovice 10:9

Jihočeši vstoupili do utkání slušně, když se v 5. minutě prosadil Melíšek. Ovšem domácí brzy vyrovnali a podobný scénář se opakoval po celé dvě třetiny. Štíři skórovali a Náchodští se dotáhli. Do závěrečné části vstupovali hosté s vedením 7:6 a očekával se jich nápor, jenže opak byl pravdou. Náchodští čtyřmi trefami (tři v přesilových hrách) rychle otočili skóre a najednou museli dotahovat hosté. Štíři přimáčkli soupeře, ale kontrovali pouze dvěma góly a nechali v Náchodě všechny body.

„Dělali jsme obrovské chyby v obranné fázi a v kombinaci se soustředěným výkonem domácích to bohužel pro nás dopadlo špatně. Pokud dáme devět gólů, musí z toho být výhra,“ uvedl Kratochvíl.

Góly: 11., 19. a 48. Jenka, 13., 34. a 49 Bachtík, 22. a 45. Vídeň, 23. Nosek, 44. Malík, – 9., 57. a 60. Havelka, 5. a 12. Melíšek, 25. a 40. Žáček, 20. Froněk, 33. Staněk. Rozhodčí: Hejnová, Romančáková. Vyloučení: 8:3. Využití: 3:2. Třetiny: 3:4, 3:3, 4:2.

FBC Trutnov (DTJ) – FBC Štíři Č. Budějovice 6:3

Souboj posledního celku s prvním měl být papírově jasný, ale byli to domácí, kteří gólově udeřili už po 70 vteřinách hry. Štíři srovnali v přesilovce, když se ze střední vzdálenosti trefil Malý. Jenže další chyby v obraně Jihočechů znamenali do konce třetiny vedení Trutnova 3:1. V úvodu druhé části to vypadalo, že se Štíři na východě Čech konečně chytili – tlačili soupeře na jeho polovině a rychle srovnali skóre na 3:3. Dál byli nebezpečnější a domácí je zastavovali jen za cenu vyloučení. Ve 34. minutě dokonce po faulu na Malého následovalo trestné střílení, které sám faulovaný zakončil jen střelou do tyčky. V následné přesilovce navíc domácí Vymlátil obešel dva Štíry a poslal domácí do vedení 4:3. Hosté byli zaskočeni. V závěrečné třetině měli Jihočeši více ze hry, ale Trutnov hrozil z brejků a dva z nich také proměnil. Posledních 10 minut se hrálo prakticky jen na polovině Trutnova, pět minut Štíři svírali protivníka při hře bez brankáře, jenže z tlaku a spousty střel nedokázali vytěžit žádný gól.

„Náchod i Trutnov si proti nám pomáhal často fauly, hráli jsme celkem 13 přesilových her, ale naše produktivita byla hrozná. Teď máme týden na to, abychom nabrali ztracenou pohodu a připravili se na další zápasy,“ řekl trenér Kratochvíl.

Štíři hrají již v sobotu v domácí sportovní hale s Jihlavou (20.30 hodin) a v neděli hostí Třebíč (16.00).

Góly: 13. a 36. Vymlátil, 42. a 47. Mikšovský 2. Tilgner, 19. Tomeš – 12. a 24. Malý, 22. Havelka. Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. Třetiny: 3:1, 1:2, 2:0.

Napsat komentář